ΠΑΤΡΑ: Μηδενίζονται οι νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία

Μετά από δέκα μήνες μηδενίστηκαν οι νοσηλείες στην Κλινική Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» και στο ΠΓΝΠ έχουν περιοριστεί στις οκτώ.

 

Αντίστοιχα στις ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11 διασωληνωμένοι στο ΠΓΝΠ και τρεις στον «Αγιο Ανδρέα».

 

Σε ιδιαίτερα χαμηλά νούμερα έχουν περιοριστεί και τα νέα περιστατικά που καταγράφονται στη Δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, χθες, κατεγράφησαν 6 στην Αχαΐα, 10 στην Αιτωλοακαρνανία και 15 στην Ηλεία.

 

Οπως παρατηρεί ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, μπορεί τα κρούσματα να κυμαίνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά αλλά αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό. Με δεδομένα ότι ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ότι υπάρχουν οι μεταλλάξεις και ότι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών είναι ανεμβολίαστοι, τα προβλεπόμενα μέτρα πρέπει να τηρούνται με ιδιαίτερη προσοχή.

 

Η ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

Καθησυχαστική είναι η επιστημονική κοινότητα σε σχέση με το κρούσμα της μετάλλαξης από την Κολομβία που καταγράφηκε στην Πάτρα και είναι το πρώτο κρούσμα πανελλαδικά. Υπενθυμίζουμε ότι στην Πάτρα είχε καταγραφεί τον περασμένο Μάρτιο και το πρώτο κρούσμα της Ινδικής μετάλλαξης ή της μετάλλαξης Δέλτα.

 

Η διαφορά είναι ότι η μετάλλαξη της Κολομβίας δεν απασχολεί στην παρούσα φάση. Κι αυτό διότι «δεν δίνουμε σημασία σε οποιαδήποτε μετάλλαξη. Κάθε μέρα εμφανίζονται μεταλλάξεις. Μόνο αυτές που έχουν υπερμεταδοτικότητα και ανθεκτικότητα στα εμβόλια μας απασχολούν», επισημαίνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου.