Πάτρα: Νέα μηχανήματα στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υγειονομικών δομών της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, χρηματοδότησε την αγορά μηχανημάτων ψύξης – θέρμανσης για το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου).

Ο νέος εξοπλισμός αφορά σύγχρονο σύστημα ψύξης – θέρμανσης για τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης του κεντρικού συστήματος. Με χρηματοδότηση επίσης της 6ης ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, απέκτησε και νέο μηχάνημα τεστ κοπώσεως.

Κατά την παρουσίαση των νέων μηχανημάτων ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης ανέφερε τα εξής:

“Όπως όλοι γνωρίζετε, είχαν ακουστεί πάρα πολλά για τον κλιματισμό. Πρόκειται για ένα κτίριο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, παρόλα αυτά, εμείς ως 6ης ΥΠΕ, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να δυσκολεύει τους εργαζόμενους αλλά και τους συμπολίτες μας. Με δικές μας δαπάνες, προμηθευτήκαμε τα νέα μηχανήματα, ενώ πολύ σύντομα θα αντικαταστήσουμε και το κεντρικό σύστημα ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός προβληματισμός σε ότι αφορά τον κλιματισμό”.  

Στο ίδιο πλαίσιο αναβάθμισης των δομών υγείας με χρηματοδότηση της 6η ΥΠΕ, περιλαμβάνονται και οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν στον 3ο όροφο των εγκαταστάσεων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην οδό Γούναρη στο κέντρο της Πάτρας. Μετά τη ριζική ανακαίνιση, πλέον λειτουργούν στον 3ο όροφο, 15 ιατρεία.

262867657_3050446995193088_5669086213387410408_n.jpg

Αναβάθμιση των δομών με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου  

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Καρβέλης, πραγματοποιούνται ήδη εδώ και πολύ καιρό, Τεστ ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα σε συνεργασία με το Κυτταρολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Ενώ έχει δημιουργηθεί Συπτικό Ουρολογικό Ιατρείο με σκοπό την εκτέλεση ουρολογικών επεμβάσεων (περιτομές, εκτομή  βραχυχαλινού, κυστεωσκοπίσεις κλπ).  Η δημιουργία αυτού του ιατρείου θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και πρωτίστως θα αποφορτίσει τα νοσοκομεία.

“Ξέρετε πολύ καλά, ότι δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και με αυτό το ρυθμό θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υγειονομικές μας δομές”, υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης. Στον αδιάλειπτο αγώνα που γίνεται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την επίλυση των προβλημάτων, αναφέρθηκε και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Β. Τομέα κ. Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

262568042_276126104477508_1073024582847238330_n.jpg