ΠΑΤΡΑ: Oικογένειες προσφύγων, με ανήλικα παιδιά, κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες

Τουλάχιστον 20 οικογένειες που είχαν βρει στέγη στην Πάτρα μέσα από το πρόγραμμα «Ήλιος», κινδυνεύουν να μείνουν πλέον χωρίς σπίτι.

Το πρόγραμμα αυτό που τους εξασφάλιζε την επιδότηση του ενοικίου τους από το κράτος λήγει, κατά συνέπεια οι προσφυγικές αυτές οικογένειες δεν θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το ενοίκιο τους, οπότε σύντομα αν δεν αλλάξει κάτι θα δεχθούν την έξωση.

Ο “Ήλιος” είναι μόλις για ένα χρόνο και ο χρόνος αυτός λήγει για τις περισσότερες από αυτές τις οικογένειες που έχουν εγκατασταθεί στην Πάτρα. Το θέμα είναι οι οικογένειες δεν έχουν κατορθώσει να βρουν μία εργασία στο διάστημα αυτό αφού ακόμα και οι αγροτικές δουλειές που τους έδιναν μεροκάματα είναι ελάχιστες πλέον μετά και την εμφάνιση της πανδημίας.

Το σημαντικό είναι όλες αυτές οι οικογένειες, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από τη Συρία, έχουν αρκετά ανήλικα παιδιά και το σύνολο τους ξεπερνάει τα 170 άτομα. Σημειώνουμε ότι το κράτος πέρα από το ενοίκιο δεν τους επιδοτεί τίποτα άλλο, παρόλο που δεν έχουν προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα και έρχονται ξένοι σε μία εντελώς άγνωστη χώρα. Αποτέλεσμα η επιβίωση τους να είναι αρκετά δύσκολη.