ΠΑΤΡΑ: Όλα έτοιμα για τη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Πότε ξεκινούν οι εργασίες

Όλα είναι έτοιμα για να πέσουν οι υπογραφές για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κάτω Πόλης στην Πάτρα και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Πρόκειται για την δεύτερη εργολαβία της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, μετά από αυτή για την Άνω Πόλη για την οποία έχουν πέσει ήδη υπογραφές.

Στην ανάπλαση της Κάτω Πόλης συμπεριλαμβάνεται ως υπό έργο η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, που σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, θα αλλάξει όχι μόνο τον χάρτη της Πάτρας, αλλά και την αγορά της.

Είναι ένα έργο που περιμένουν αρκετοί επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022.

Ο πεζόδρομος, όπως αναφέρει η τεχνική μελέτη, θα ξεκινήσει από την οδό Αράτου και θα καταλήξει στην Γούναρη, θα πρόκειται δηλαδή για τον δεύτερο μεγαλύτερο πεζόδρομο της Πάτρας σε μήκος (μετά από αυτόν της Ρήγα Φεραίου) και τον πρώτο μεγαλύτερο σε πλάτος.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική υπηρεσία του δήμου που έχει “τρέξει” τη μελέτη της πεζοδρόμησης στο κομμάτι του πεζόδρομου της Μαιζώνος θα πέσουν σε όλο το μήκος του, κυβόλιθοι που αποτελούν ειδικά τσιμεντένια πλακάκια που θα έχουν πάνω τους διάφορα σχήματα.