ΠΑΤΡΑ: “Πάγωσαν” οι διαδικασίες για τον πρώην “Σταυριανό” στα Ψηλαλώνια;

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο από την στιγμή που η Ten Brinke πήρε το ακίνητο του πρώην καφενείο του Σταυριανού στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, δεν έχει γίνει κάτι για την αξιοποίηση του, με τις εργασίες να μην έχουν καν προχωρήσει.

 

Στην περίφραξη του κτιρίου υπάρχουν ασφαλώς οι επιγραφές της εταιρείας που προχώρησε στην αγορά του ακινήτου, όμως τίποτα άλλο δεν δηλώνει ότι ο χώρος αυτός έχει ξεφύγει από την προηγούμενη κατάσταση που ήταν η εγκατάλειψη.

 

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά το ακίνητο θα αξιοποιούνταν από την μεγάλη αυτή εταιρεία που ειδικεύεται στην αναδιαμόρφωση των εγκαταλειμμένων κτιρίων, πουλώντας τα στη συνέχεια σε ενδιαφερόμενους επενδυτές και αποτελεί έναν από τους πολυεθνικούς κολοσσούς στο real estate.

 

Όπως είχε γραφτεί στον χώρο αυτό θα αναγέρνονταν μια πολυκατοικία που στην ουσία θα ήταν ένα μίνι εμπορικό κέντρο, με καταστήματα και γραφεία, ενώ στο ισόγειο του θα στεγαζόταν, σύμφωνα με τα όσα είχαν ειπωθεί τότε, ένα από τα σημαντικότερα brand στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

 

Τίποτα όμως από αυτά δεν έχει προχωρήσει. Αντίθετα το άλλο ακίνητο που έχει αγοράσει η ίδια εταιρεία, αυτό της πρώην Αβέξ, στην Ακτή Δυμαίων, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει για τη δημιουργία ενός open mall και το όλο θέμα είναι στην τελική ευθεία.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα Ψηλαλώνια, στην άλλη πλευρά του ίδιου τετραγώνου, στο κτίριο Γκολφινόπουλου (πρώην Αλάμπρα), έχει υπάρξει πωλητήριο για την αγορά του ακινήτου, στην τιμή των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.