ΠΑΤΡΑ – Πανελλήνιες 2021: Συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια

Τέσσερις απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας, που κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες στις πανελλήνιες 2021 δηλαδή περισσότερα από 19.000 μόρια, μιλούν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, ώστε να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Η Αγγελική Νταλαπέρα, η οποία συγκέντρωσε 19.667 μόρια, λέει:

“Πρώτη προτίμηση είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Όσον αφορά στην προετοιμασία, τόσο στο σχολείο και στο φροντιστήριο κάναμε πάρα πολλές ασκήσεις. Διάβαζα αρκετά μόνη μου, προσπαθούσα να καταλάβω κάθε σημείο και ρωτούσα τους καθηγητές τη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, διότι η κατανόηση θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό”.

Σχετικά με τους περιορισμούς, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, είπε ότι “ήταν μία επιπλέον πίεση και ένα επιπλέον άγχος, αφού όλη την ημέρα ήμασταν κοντά σε μία οθόνη, ενώ δεν μπορούσαμε να δούμε από κοντά τους φίλους μας και να συζητήσουμε. Ευτυχώς, το γεγονός αυτό δεν με επηρέασε στο ακαδημαϊκό κομμάτι”.

 

Δήμητρα Δημητροπούλου: “Μεγαλύτερη προσπάθεια λόγω της πανδημίας”

Η Δήμητρα Δημητροπούλου, που συγκέντρωσε 19.495 μόρια, έχει ως πρώτη προτίμηση την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και αναφερόμενη στην προετοιμασία της σημειώνει:

“Αρκετή μελέτη, αφοσίωση στον στόχο και πίστη στο εαυτό μου. Όμως, ήταν δύσκολες οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, και χρειάστηκε περισσότερη προσπάθεια. Με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές μου και οι γονείς μου, διότι από την στιγμή που ήμασταν έγκλειστοι, είχαμε ανάγκη την ψυχολογική υποστήριξη, αφού δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας”.

 

Η Ιλεάνα Λιαρομμάτη, που συγκέντρωσε 19.360 μόρια, δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια σχολή θα προτιμήσει.

“Μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά, η φυσική ή και κάτι σχετικό με την πληροφορική και τους υπολογιστές”, λέει και συνεχίζει αναφερόμενη στην προετοιμασία της:

“Η φετινή σχολική χρονιά ήταν η πιο δύσκολη χρονιά, ειδικά στο θέμα της ψυχολογίας, κάτι το οποίο ήταν πολύ κουραστικό. Παρά το γεγονός ότι είχα ελεύθερο χρόνο, δεν έβγαινα, λόγω των μέτρων, και αυτό ήταν αρκετά δύσκολο. Βέβαια διάβασα αρκετά και είχα σημαντική βοήθεια από τους καθηγητές και τους γονείς μου”.

 

Αθανάσιος Τάσης: “Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να γράψεις καλά”

Ο Αθανάσιος Τάσης, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.215 μόρια, θέλει να εισαχθεί στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

“Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι το διαφορετικό” λέει σχετικά με τη προετοιμασία του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι “δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να γράψεις καλά” και προσθέτει:

“Απλά, στο τέλος πιέστηκα λίγο παραπάνω και διάβασα περισσότερο. Όμως, η φετινή χρονιά χρειαζόταν λίγο παραπάνω πείσμα, γιατί ήταν μία περίεργη χρονιά, αφού ένας μαθητής της Τρίτης λυκείου περνούσε το 95% του χρόνου του μέσα στο δωμάτιο και αυτό είναι λίγο ψυχοφθόρο”. Παράλληλα, αναφέρει ότι “με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές μου, όπως και οι γονείς μου, οι οποίοι φρόντιζαν να με ηρεμούν”.