ΠΑΤΡΑ: Πανηγυρίζει σήμερα η Παντάνασσα – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πανηγυρίζει από σήμερα ο περικαλλής και ιστορικός ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα, ενόψει της αυριανής εορτής του Γενεσσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 10.30 το πρωί, θα γίνει η λιτανευτική μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας στον ειδικό θρόνο στην είσοδο του ναού προκειμένου να ξεκινήσει το προσκύνημα από τους πιστούς.

Στις 7 το απόγευμα θα ψαλλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη Αρτεμίου Αργυρόπουλου.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.Χρυσόστομου, ο οποίος και θα ομιλήσει ενώ στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός όπου θα προεξάρχει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 που τιμάται η Σύναξη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παντάνασσας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί Θεία λειτουργία όπου θα παραστεί και πάλι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος πιστών με όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid -19 αναμένεται να περάσουν από τον περικαλλή ναό Παντανάσσης για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να λάβουν ευλογία