ΠΑΤΡΑ: Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα παιδιάτρων! Γονείς σπεύδουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους λόγω “ΟΜΙΚΡΟΝ”

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα των παιδιάτρων της Πάτρας με τους γονείς, μπροστά στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον, να κάνουν στην άκρη τις όποιες αναστολές τους και να ρωτούν λεπτομέρειες για να επισπεύσουν το εμβόλιο στο παιδί τους.

Αρκετοί αυτοί από αυτούς θέλουν με το που θα ανοίξουν τα σχολεία (εφόσον ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου) να έχουν κατορθώσει να έχουν κάνει στο παιδί τους έστω την πρώτη δόση ή τουλάχιστον να έχουν κλείσει το ραντεβού για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Αρκετοί μάλιστα από αυτούς δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πάνε το παιδί τους στο σχολείο αν δεν έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, θεωρώντας δεδομένο ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες και την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης θα κολλήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η πλατφόρμα για τα ραντεβού με βάση την νέα παραγγελία εμβολίων που είναι να δώσει η Phizer στις 3 Ιανουαρίου έχει ανοίξει.

Στην Πάτρα με βάση τη ζήτηση που έχει φέρει η σκιά της μετάλλαξης Όμικρον θεωρείται σίγουρο ότι θα χρειαστεί σύντομα και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, πέρα από αυτή του Καραμανδανείου.

Θυμίζουμε τα ραντεβού με την προηγούμενη παρτίδα δόσεων έχουν κλείσει  μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του νέου μήνα.