ΠΑΤΡΑ: Πνίγηκαν 3 άνθρωποι μέσα σε 24 ώρες – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Τρία άτομα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους σε παραλίες της Αχαΐας τις τελευταίες ώρες, μεγαλώνοντας την σχετική “μαύρη” λίστα του φετινού καλοκαιριού.

Ειδικότερα δύο πνιγμοί σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή 11/7 σε Καστελόκαμπο και Σελιανίτικα, ενώ άλλος ένας άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του αργά το απόγευμα της Παρασκευής 9/7 από τη θαλάσσια περιοχή των Τσουκαλεϊκων.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προτεθούν στην “μαύρη” λίστα των πνιγμών στην Αχαϊα, προκαλώντας ανησυχία.

Ηδη την περασμένη εβδομάδα είχαμε άλλους τρεις πνιγνούς σε Αιγιάλεια και Πάτρα.  Ειδικότερα χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν μια γυναίκα 82 ετών από την παραλία του Διακοπτού καθώς και 88χρονη από την παραλία στα Διγελιώτικα.

 

Δύο ακόμα αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν στην πλαζ της Πάτρας, όπου εντοπίστηκαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην θαλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους. Τη μία γυναίκα έσωσε η άμεση αντίδραση του δημοσιογράφου Άγγελου Κωνσταντίνου, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο και έσπευσε να την ανασύρει από την θάλλασα προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες. Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με τη δεύτερη γυναίκα, την οποία δεν κατάφεραν να σώσουν λουόμενοι που έσπευσαν να βοηθήσουν.

 

Εξάλλου μετά τα αρκετά περιστατικά πνιγμών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Πάτρα, ο Δήμος Πατρέων εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες, σχετικά με το πότε, ποιες ώρες και σε ποιες παραλίες φυλάσσονται από ναυαγοσώστες.