ΠΑΤΡΑ: Πουλάνε τα μαγαζιά τους για να μην αποκτήσουν χρέη

Υπάρχουν επιχειρήσεις που μένουν κλειστές και βάζουν λουκέτο, όμως υπάρχουν και επιχειρήσεις που ουσιαστικά έχουν κατεβάσει ρολά, απλά φαίνεται να λειτουργούν.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Μάκη Μακρή, τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεις της πόλης έχουν αναγκαστεί και έχουν αλλάξει χέρια, βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική στην αγορά.

Πρόκειται για 10 περίπου επιχειρήσεις που ανήκουν μάλιστα στο Open Mall το οποίο είναι υπό διαμόρφωση. Οι ιδιοκτήτες έχοντας πίσω τους αρκετές υποχρεώσεις και βλέποντας την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά έδωσαν τα μαγαζιά τους σε ανθρώπους που ανέλαβαν να πληρώσουν τα χρέη τους οι οποίοι και συνεχίζουν την λειτουργία των καταστημάτων αυτών.

«Είναι επιχειρήσεις που ουσιαστικά έκλεισαν, με τους ιδιοκτήτες τους να μένουν εκτός αγοράς και πιθανότατα εργασίας.

Επιχειρήσεις που σε αντίθεση με τα μαγαζιά που έχουν βάλει λουκέτο δεν φαίνεται ότι έκλεισαν, παρόλο που πλέον λειτουργούν με άλλους ιδιοκτήτες.

Το γεγονός αυτό δείχνει την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά και το πόσο απογοητευμένοι είναι επιχειρηματίες που κάποτε επένδυσαν στα μαγαζιά τους, δίνοντας τη ψυχή τους για αυτά» τονίζει σχετικά ο κ. Μακρής.