Πάτρα: Πρόσχημα η χαμηλή προσέλευση για το κλείσιμο του mega εμβολιαστικού κέντρου

Αρκετές αντιδράσεις από τους ιατρικούς και τους επιστημονικούς κύκλους έχει φέρει η είδηση ότι η πολιτεία και οι αρχές της ετοιμάζονται να κλείσουν το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα θέματα της δημόσιας υγείας η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αρνητική και θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το εμβολιαστικό κίνημα, αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας εκτός από το ότι λειτουργούσε ως πρότυπο για όλη την Δυτική Ελλάδα και την επικράτεια, με τον κόσμο να κάνει άμεσα το εμβόλιο του, χωρίς να ταλαιπωρείται σε ουρές ή σε αναμονή, έπαιζε και τον ρόλο αποσυμπιεστή για τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής που ως γνωστόν βρίσκονται είτε σε κέντρα υγείας, είτε σε νοσοκομεία.

Προεκτείνοντας τη σκέψη τους τα άτομα αυτά υποστηρίζουν ότι η αιτία που βγήκε προς τα έξω και η οποία οδήγησε τις αρμόδιες αρχές του κράτους να πάρουν αυτή την απόφαση, είναι μάλλον πρόσχημα, παρά ουσιαστική.

Η προσέλευση του κόσμου στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας πράγματι ήταν μικρή τον τελευταίο 1,5 μήνα, σε σύγκριση όμως με αυτό που γινόταν στις αρχές του καλοκαιριού.

Σε σύγκριση με άλλα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας, αλλά και γενικότερα της χώρας, ήταν μεγάλη ακόμα και όταν αυτό έδειχνε να είναι άδειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50% σχεδόν των εμβολίων που γίνονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αχαΐα ήταν από το mega εμβολιαστικό κέντρο.

Από τα 700 με 800 εμβόλια που γίνονταν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου σε όλη την Αχαΐα τα μισά ήταν εκεί. Την προηγούμενη εβδομάδα δε, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο αυτό από 400 εμβόλια και πάνω την ημέρα. Αλλού κρύβονται, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι πραγματικοί λόγοι για το αναμενόμενο κλείσιμο του mega εμβολιαστικού κέντρου.