Πάτρα: Σ΄ένα χρόνο φυσικό αέριο στη Βιομηχανική και …ίσως στην Κάτω Αχαΐα

Tην προοπτική επέκτασης του υγροποιημένου φυσικού αερίου, πέραν της Πάτρας και προς τα δυτικά, άνοιξε ως ενδεχόμενο, η συνάντηση του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Μάριο Τσάκα, στο πλαίσιο απανωτών επαφών του πρώτου στην Αθήνα για την προώθηση αναπτυξιακών θεμάτων της περιοχής, που θα της δώσουν άλλη προοπτική.

Δύσκολα θα περίμενε όμως κανείς, η είδηση να βγει από τη συνεργασία που είχε ο κ. Μυλωνάς στη ΔΕΔΑ, αφού μέσα απ’ αυτή έγινε γνωστή η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί στις εργασίες για την αποθήκευση του αερίου στην Βιομηχανική Περιοχή των Πατρών.

Όπως προέκυψε, σε περίπου 1 χρόνο από σήμερα, το φυσικό αέριο θα τεθεί σε διάθεση για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ και την πόλη της Πάτρας, οπότε μέχρι τότε θα έχει διερευνηθεί και το κατά πόσο υπάρχει αξία να μεταφερθεί προς την Κάτω Αχαΐα και τα μεγάλα χωριά της περιοχής.

Η ΔΕΔΑ, όπως κατέληξε η συνάντηση Μυλωνά – Τσάκα, θα ξεκινήσει οικονομικοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας κι αν αυτή αναδείξει την αναγκαιότητα επέκτασης του φυσικού αερίου, αυτή θα γίνει μέσω αγωγού.

«Θα είμαστε εν αναμονή. Υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εταιρείες, επιχειρήσεις εστίασης και βέβαια οικιακοί καταναλωτές. Συνεργαζόμαστε με όλους τους δημόσιους φορείς για ν’ ακολουθήσουμε τη νέα εποχή κι όχι να μείνουμε απλοί θεατές, όταν η γειτονιά μας θα προοδεύει», δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Μυλωνάς.