ΠΑΤΡΑ: Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους – Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή τις πρωινές και βραδινές ώρες , όπου το θερμόμετρο θα δείχνει 2-3 βαθμούς , αλλά η αίσθηση του κρύου θα είναι -4!

Το μεσημέρι προβλέπεται η θερμοκρασία να φθάσει μέχρι 9 βαθμούς, με τους ανέμους να είναι πολύ δυνατοί και να ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 6 μποφόρ.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 8 βαθμούς και τους ανέμους να πλησιάζουν και τα 6 μποφόρ.

Στα Καλάβρυτα προβλέπεται Σαββατοκύριακο με πολύ χιόνι και ιδιαίτερα την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη και κάτω από -5 βαθμούς!

Αναλυτικά:

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά χαμηλού υψομέτρου αναμένονται το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στα ηπειρωτικά χαμηλού υψομέτρου αναμένονται σποραδικές βροχές ενώ ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει πιθανότερα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων ή χιονόνερου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 7, στην Θεσσαλία από -3 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 12, στην Ανατολική Στερεά από -2 έως 7, στη Δυτική Στερεά από 1 έως 10, στην Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 8, στις Κυκλάδες από 2 έως 8, στα Δωδεκάνησα από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.