ΠΑΤΡΑ: Σε επιφυλακή για νέα φωτιά – Που γίνονται περιπολίες

Σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας, με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Πάτρας, να δίνει σαφείς εντολές από την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ότι το κύριο βάρος των περιπολιών θα πρέπει να πέφτει στο θέμα των πυρκαγιών και των εμπρηστικών προθέσεων που ενδεχομένως να έχουν επιτήδειοι.

Σύμφωνα με την κεντρική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και με τα όσα είπε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας, ένα μεγάλο ποσοστό των πυρκαγιών που έχουν ζώσει όλη την χώρα προέρχεται από εμπρησμό.

Στην Ηλεία τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία όπου προέκυψαν εφτά φωτιές μέσα σε μία μέρα, οι τέσσερις από αυτές στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι εντολές που έχουν πάρει έτσι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και κυρίως αυτή της ομάδας ΔΙΑΣ που έχουν μεγάλη εμπειρία πλέον στις περιπολίες και ξέρουν να επεμβαίνουν εγκαίρως, είναι να ελέγχουν την οποιαδήποτε παρουσία υπάρχει σε περιοχές που θεωρούνται αρκετά επικίνδυνες στο θέμα της πρόκλησης πυρκαγιών.

Οι περιπολίες έτσι εστιάζονται στις παρυφές της πόλης και κυρίως σε μέρη όπως το Δασύλλιο, το Λυκοχωριό, η Ελεκίστρα, η Καριά, το Σούλι, τα περίχωρα της Χαλανδρίτσας, αλλά και στα παραθαλάσσια χωριά της Πάτρας που συνορεύουν με τη Δυτική Αιγιάλεια (Ροδινή, Λαμπίρι, Ψαθόπυργος, Δρέπανο κτλ).

Επίσης ακόμα πιο αυξημένες είναι οι περιπολίες στο δάσος της Στροφυλιάς και στην Καλόγρια, όπου ειδικότερα για σήμερα υπάρχει εντολή να επιτραπεί καμία διέλευση προς το εσωτερικό αυτού του μέρους.

Στην άλλη μεριά του νομού στη Ζήρια οι κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας την μισή Ελλάδα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες ζουν με τον φόβο της αναζωπύρωσης, γνωρίζοντας ότι το κακό που έγινε το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε από μία τέτοια περίπτωση.

Για αυτό και βρίσκονται σε επιφυλακή. Σε γενικές γραμμές όλη η Αχαΐα ζει τις τελευταίες ημέρες με τον φόβο και τον τρόμο της πυρκαγιάς. Από τους κατοίκους της κάθε περιοχής, έως την αστυνομία, την πυροσβεστική, τους φορείς και τις αρχές.