ΠΑΤΡΑ: Σε “ομηρία” υπάλληλοι του Νοσοκομείου Ρίου

Υπό καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρίας βρίσκονται 10 υπάλληλοι του ΠΓΝΠ εδώ και έξι μήνες. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο εισηγήθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου τη δικαιωματική μετάταξή τους, αλλά μέχρι σήμερα βρίσκονται στην αναμονή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» θιγόμενοι υπάλληλοι (τα πλήρη στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεσή μας αλλά για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται), στις 21 Δεκεμβρίου 2020 συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του νοσοκομείου και γνωμοδότησε την μετάταξή τους. Είχαν προσληφθεί στο νοσοκομείο, στην κατηγορία ΔΕ, αλλά πλέον είναι κάτοχοι πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης όπως και μεταπτυχιακών τίτλων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανέβουν κλίμακα διότι πλέον είναι κατηγορίας ΠΕ και παράλληλα να τους αποδοθούν τα οικονομικά και άλλα οφέλη που καθορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Η συγκεκριμένη υπαλληλική εξέλιξη προβλέπεται από τον νόμο από τη στιγμή που οι υπάλληλοι πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Η γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου διαβιβάστηκε προς υλοποίηση στο Τμήμα Προσωπικού στα τέλη του περασμένου χρόνου. Από τον περασμένο Δεκέμβριο όμως μέχρι σήμερα αυτή η εισήγηση έχει παγώσει. Κάτι που, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μας ανέφεραν, συμβαίνει πρώτη φορά στη λειτουργία του νοσοκομείου αφού αντίστοιχες αποφάσεις του ίδιου οργάνου υλοποιήθηκαν άμεσα.