ΠΑΤΡΑ: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην Παναγιώτα Λάζαρη

Μία θέση στην «αγκαλιά» των Αγγέλων, στη «φωλιά» τ’ ουρανού κατέχει επάξια πλέον, η συνταξιούχος δασκάλα, Παναγιώτα Λάζαρη, η γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στην ανατροφή εκατοντάδων παιδιών της Πάτρας, μέσω του ιδρύματος που η ίδια δημιούργησε, τη «Φωλιά του Παιδιού».

Επί πενήντα και πλέον χρόνια, η «μάνα» όλων των παιδιών που για διαφορετικούς λόγους δεν γνώρισαν γονείς ή οικογένεια, άνοιξε απλόχερα την αγκαλιά της, δίνοντας σε περισσότερα από 200 παιδιά τρυφερότητα, φροντίδα και αγάπη.
Αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά δημιούργησε μία μεγάλη «φωλιά» για κάθε παιδί που είχε ανάγκη. Τα ανέθρεψε χωρίς να τους λείψει τίποτε, έγινε η πραγματική τους οικογένεια και δεν τα εγκατέλειψε ποτέ. Έφευγαν από την ασφάλεια της αγκαλιάς και της θαλπωρής που τους προσέφερε με ανεξάντλητη αγάπη, μόνο ότι ήταν έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους.
Η μεγάλη της χαρά και ηθική ανταμοιβή, όταν τα έβλεπε μορφωμένα, παντρεμένα και κοινωνικά αποκατεστημένα. Τους αφιέρωσε τη ζωή τους σαν εθελόντρια, ξαγρύπνησε στο προσκεφάλι τους κάθε φορά που αρρώσταιναν, χαιρόταν με τις επιτυχίες τους και ήταν πάντα δίπλα τους, στις δύσκολες στιγμές τους. Μία μάνα, παραπάνω και από πραγματική μάνα!.. Ένας άνθρωπος γλυκός, μια σύγχρονη ηρωίδα που δεν επιδίωξε ποτέ δημοσιότητα, προβολή και επιβράβευση, αλλά ήθελε πάντα να προσφέρει καρτερώντας το χάδι και τη στοργή των παιδιών, αλλά και των εγγονιών της. Η «Φωλιά του Παιδιού» στεγάζονταν στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Γκότση.

ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΜΑΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η Παναγιώτα Λάζαρη εργάστηκε πολλά χρόνια ως δασκάλα σε διάφορα σχολεία της πόλης και υπηρέτησε ως διευθύντρια στο σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Παιδιών. Όταν έφτιαξε την “Φωλιά του Παιδιού” για να δώσει χέρι βοήθειας και χαμόγελο στα παιδιά χωρίς οικογένεια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν η ίδια η ζωή της.

Η κηδεία της Παναγιώτας Λάζαρη θα τελεστεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 13.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ρίο.