ΠΑΤΡΑ – Σκουπιδαριό στην Εθνική στα Βραχνέϊκα – Τι απαντά ο Πρόεδρος – ΦΩΤΟ

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική οδό Πατρών Πύργου κοντά στα Βραχνέϊκα! Και δεν είναι εικόνα της τελευταίας εβδομάδας αλλά… των τελευταίων 5 ετών! Μπάζα, σκουπίδια, βρωμιές, δυσωδία! Κάτοικοι της περιοχής που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον έχουν φθάσει μέχρι την Δημοτική Αρχή. Εχουν στείλει δε αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής για παράπονα στον Δήμο. Κανένα αποτέλεσμα.

 

Για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να μην είναι υπεύθυνος ο Δήμος, έστειλαν μήνυμα και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Αμεση η απάντησή της: «Δεν είμαστε αρμόδιοι»! Πήγαν και στον Πρόεδρο Βραχνεϊκων: «Θα καούμε ζωντανοί Πρόεδρε» του είπαν… καμία ενέργεια. Αναγκάστηκαν να προσφύγουν και στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η απάντηση ίδια: Απευθυνθείτε στον Δήμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και ο παράδρομος κλείνει από τον όγκο των σκουπιδιών.  Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν  στην «Π». Ως μία ύστατη προσπάθεια να καθαρισθεί η παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου των Βραχνεϊκων Γιώργου Παπαχρονόπουλου προκάλεσε το δημοσίευμα της “Π” για την παράνομη χωματερή που υπάρχει σε παράδρομο της Πατρών Πύργου. “Εχετε δει σκουπίδια στην παραλία των Βρχνεϊκων; Οχι. Εκεί τα πετούν διάφοροι από την περιοχή και έρχεται ο Δήμος και τα μαζεύει” μας δήλωσε, παραδεχόμενος ωστόσο την παράνομη λειτουργία τέτοιων αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων. “Τους έχουμε πει να τα πηγαίνουν στην Ξερόλακκα απευθείας, αλλά αυτό δεν γίνεται” πρόσθεσε, και μας ενημέρωσε πως υπάρχει άλλη μία τέτοια παράνομη χωματερή κοντά στον οικισμό των ρομά. Κατηγόρησε δε έναν κάτοικο περιοχής που έχει κτήμα το οποίο γειτνιάζει με τον συγκεκριμένο χώρο και ο οποίος έχει κάνει τις πάμπολλες αναφορές στον Δήμο. Ωστόσο είναι λύση να δημιουργούνται τέτοιες χωματερές; Νομίζουμε ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτούν Δήμος Πατρέων και Πρόεδρος….