ΠΑΤΡΑ: Στην “εντατική” τα Νοσοκομεία! Συγκλονίζουν οι νέες καταγγελίες

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών της ΕΙΝΑ για διασωληνωμένους ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή σε κοινές κλίνες, για μια εβδομάδα ή και δέκα ημέρες, μήπως και αδειάσει κάποια κλίνη ΜΕΘ στα δύο covid νοσοκομεία της Πάτρας, με αποτέλεσμα το προσδόκιμο επιβίωσής τους, σχεδόν να εκμηδενίζεται.

Το πρόβλημα μπορεί να προκαλεί σοκ στην κοινωνία, ωστόσο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων αντιμετωπίζεται μάλλον ως μέρος της καθημερινότητας, που έχει διαμορφωθεί με την έξαρση της πανδημίας.

Την κατάσταση αυτή επιβεβαίωσε  ο διοικητής του «Αγ. Ανδρέα» Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ωστόσο προσπάθησε να λειάνει την εικόνα. «Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά το πρόβλημα με διασωληνωμένους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ είναι διαχρονικό. Σίγουρα δεν είναι κάτι επιθυμητό, αλλά είναι ένα φαινόμενο που συνέβαινε σε προ covid εποχές, συμβαίνει τώρα και θα συμβαίνει και στο μέλλον» είπε.

Χθες για παράδειγμα, υπήρχε ένας διασωληνωμένος ασθενής covid σε αναμονή κλίνης ΜΕΘ στον «Αγ. Ανδρέα». Ο κ. Θεοδωρόπουλος διαβεβαίωσε πως, το περιστατικό νοσηλευόταν σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας και ότι οι υπεύθυνοι προσπαθούσαν για το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο, οι γιατροί της ΕΙΝΑ, τόνισαν ότι αυτοί οι ασθενείς είναι καταδικασμένοι να καταλήξουν. «Πείτε μου κάποιες διεθνείς μελέτες, που να το αποδεικνύουν αυτό», ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωρόπουλου.

 

Πελοπόννησος (Σωτήρης Παπανδρέου)