ΠΑΤΡΑ: Στο Νοσοκομείο φοιτητής μετά από επίθεση από αδέσποτο

Στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» μεταφέρθηκε φοιτητής φέροντας τραύματα στα πόδια μετά την επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτα σκυλιά εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Πρόκειται για τον τραυματία των συνολικά τριών επιθέσεων που σημειώθηκαν χθες Τρίτη 4/01/2022, σε χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών, ανεβάζοντας τον αριθμό των περιστατικών που έχουν καταγγελθεί μέσα σ’ ένα χρόνο στα 38(!)

«Είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε πολύ σοβαρό τραυματισμό. Δεν θα δεχτώ από κανέναν να πει ότι δεν ήξερε. Πήγα και κατέθεσα στον πταισματοδίκη 35 επιθέσεις, ενημερώνω κάθε φορά τον εισαγγελέα και τον Δήμο, δεν ενδιαφέρεται κανείς, τι περιμένουν; Αν νομίζει ο κ. εισαγγελέας ότι είμαι υπεύθυνος, ας με πάει αυτόφωρο» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, καταλογίζοντας σημαντικές ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη διόγκωση του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο έχει υποβάλει πρόταση να αναλάβει την οικονομική κάλυψη της συγκέντρωσης των αδέσποτων και να ανοίξει η «Μέριμνα» μόνο για τη στείρωσή τους, υπό την προϋπόθεση ότι η δημοτική αρχή θ’ αναλάβει τη μεταφορά τους σε συγκεκριμένο χώρο. Επιπλέον, έχει προταθεί η παραχώρηση έκτασης – ιδιοκτησίας του ΑΕΙ – στον Ριγανόκαμπο για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση από τους αρμόδιους.