ΠΑΤΡΑ: Θα παρουσιαστεί η νέα ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Γέττου

Η ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Γέττου με τίτλο “Ρινίσματα” πρόκειται να παρουσιαστεί στην Πάτρα στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, στις 6/9/2021, στις 20.30.

Τροχίζοντας τον χρόνο, το συνεργείο της ζωής γεμίζει ρινίσματα που παλεύουμε άλλοτε μάταια, άλλοτε επιτυχώς – αλλά πάντοτε ατελώς – να συνθέσουμε σε εικόνα. Ο Βαγγέλης Γέττος, 7 χρόνια μετά το “Προσάναμμα’’ (Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2013), επιδίδεται σε μια δεύτερη ποιητική απόπειρα. Ένας κατακερματισμένος δρόμος με αλλόκοτη σήμανση που ωστόσο περπατούμε, χωρίς να παραιτούμαστε.

Τα “Ρινίσματα’’, με τη μικροσκοπική τους έκδοση, χωρούν σε μια τσέπη όπως ένα μισοτελειωμένο πακέτο τσιγάρων με έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο πάνω του με μπλε στυλό. Όπως μια γροθιά που σφίγγει τσαλακώνοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο. Τα “Ρινίσματα” αγωνίζονται να καταλάβουν τόσο ακριβώς χώρο όσο χρειάζονται μικρές και μεγάλες στιγμές για να φωλιάσουν και να επωάσουν το καινούριο άγνωστο, το ολοκαίνουριό μας λάθος.

Με αφορμή την έκδοση της συλλογής θα συνομιλήσουν στην εκδήλωση στο Πολύεδρο, οι:

–              Δημήτρης Γκιούλος, συγγραφέας

–              Νίκος Γιαλελής, ηθοποιός

–              Βαγγέλης Χερουβείμ, σκιτσογράφος και ο ίδιος ο Βαγγέλης Γέττος.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Αλεξάνδρα Παναγοπούλου, δημοσιογράφος.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των αντιτύπων της συλλογής θα διατεθούν στα Προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος για την υποστήριξη παιδιών που επλήγησαν από την πανδημία και τις πυρκαγιές.