ΠΑΤΡΑ: Τι γίνεται με την έξυπνη στάθμευση;

Αλήθεια τι γίνεται με εκείνη την «έξυπνη στάθμευση» του Δήμου Πατρέων; Είχαν πει ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γινόταν τον Ιανουάριο του 2020. Εγινε; Εχουμε ανάδοχο; Που βρίσκεται ο ανάδοχος; Προχωρά το έργο; Κανείς δεν γνωρίζει. Το  σύστημα έξυπνης στάθμευσης, θα προβλέπει ποιοι δρόμοι εμφανίζουν μποτιλιάρισμα και ποιοι φυσιολογική ροή καθώς και την ηλεκτρονική – μέσω πινακίδων – ενημέρωση του κοινού για τα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας και του χρόνου αναμονής.

Πρόκειται για έργο προυπολογισμού 950.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΄΄Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη΄΄.

Προβλέπει την απόκτηση 28 bluetooth , 836 αισθητήρων εδάφους και 24 πινακίδων ΄΄έξυπνων΄΄ στάσεων για λεωφορεία και άλλου βοηθητικού εξοπλισμού.

Μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο κάθε οδηγός θα βρίσκει την προτεινόμενη συντομότερη διαδρομή ανάλογα με την κίνηση οχημάτων στους δρόμους. Επίσης, θα εντοπίζει εύκολα και απλά σε ποια σημεία υπάρχουν κενές θέσεις πάρκινγκ ώστε να μην ψάχνει στα τυφλά που υπάρχουν αυτές σε σημεία που επιθυμεί να παρκάρει.

Το σύστημα θα είναι συνδεδεμένο και με τα δημοτικά πάρκινγκ 1300 θέσεων που λειτουργούν δωρεάν.

Παράλληλα, το ίδιο σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε όσους πολίτες χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία, οι οποίοι θα ενημερώνονται για την κίνηση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ πότε και σε ποια στάση φθάνει το καθένα.

Απομένει λοιπόν να το επισπεύσει ο Δήμος. Γιατί σίγουρα με τόσο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, κρίνεται απαραίτητο!