ΠΑΤΡΑ: Τι υποστηρίζει η Αστυνομία για τους ελέγχους του Σαββάτου στα νυχτερινά καταστήματα

Με πρωτόγνωρες σκηνές ήρθαν αντιμέτωποι θαμώνες και επιχειρηματίες νυχτερινών καταστημάτων της Πάτρας, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με τη συνδρομή της τοπικής ΕΛΑΣ.

Μαυροφορεμένοι ένοπλοι αστυνομικοί κάποιοι εκ των οποίων έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες
full face, εισέβαλαν σε νυχτερινά μαγαζιά στην παραλιακή της Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Πλαζ και στα Βραχνέικα. Αναζητούσαν, όπως έλεγαν, συγκεκριμένα πρόσωπα και δη Πατρινούς τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί και απασχολήσει τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, προ ετών στην υπόθεση κυκλωμάτων της νύχτας.

Μεταξύ των 17 ατόμων που εντοπίστηκαν και προσήχθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, στην Πάτρα, ήταν 4-5 «γνωστά» ονόματα της νύχτας.  Και οι 17 λίγες ώρες μετά  αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ. η αιφνιδιαστική επιχείρηση στην παρούσα φάση, αποτελεί κίνηση τακτικής. Το μήνυμα στοχευμένο προς πάσα κατεύθυνση. «Η αστυνομία έχει το πάνω χέρι», επεσήμαναν   έμπειροι αξιωματικοί υπογραμμίζοντας, όσοι ορέγονται «αναβίωση» της περιόδου όπου επί σειρά ετών κυκλώματα της νύχτας και όχι μονον λυμαίνονταν την Πάτρα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

«Η Αστυνομία είναι παρούσα και είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι και κανένας άλλος. Οποιοσδήποτε έχει άλλες σκέψεις καλό θα ήταν να τις
ξεχάσει και να τις διαγράψει από τη μνήμη του», σημείωσε αξιωματούχος της τοπικής ΕΛΑΣ. Σε κάθε περίπτωση πάντως καθίσταται σαφές, πως η νύχτα της Πάτρας δεν έχει «αφέντες», ασχέτως εάν κάποιοι επιχειρούν τεχνηέντως να προβάλουν το αντίθετο, «χρησιμοποιώντας» τη δολοφονία Μπερδέση!

«Η αστυνομική δράση είναι αυτονόητο πως δεν περιορίζεται μόνο στη διενέργεια συλλήψεων» απάντησε   υψηλόβαθμο στέλεχος του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, για αναποτελεσματικότητα της επιχείρησης και αναστάτωση άνευ ουσίας της νυχτερινής ζωής της Πάτρας, το βράδυ του Σαββάτου, προσθέτοντας «Αναστάτωση δεν υπάρχει, όταν υπάρχει αστυνομική παρουσία για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη σε υποθέσεις που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα τους εκβιασμούς».