ΠΑΤΡΑ: Το μεγάλο λάθος των λοιμωξιολογων για τις παρελάσεις! ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ… τους βγάζουν “φάουλ”

Παρά την βροχή, παρά τον άστατο καιρό, παρά την πανδημία και παρά το όλο κλίμα που υπάρχει η Πάτρα έχει γεμίσει από επισκέπτες και καρναβαλιστές που ξεφαντώνουν από το πρωί έως το βράδυ στους δρόμους, στις πλατείες και στα μαγαζιά της.

 

Το ιστορικό κέντρο της Πάτρας έχει γεμίσει από κόσμο και νεαρούς που δείχνουν την αγάπη τους για αυτό που λέμε Πατρινό Καρναβάλι.

 

Μαζί με αυτούς και οι μεγαλύτερες ηλικίες που μετά από δυο χρόνια χωρίς καρναβάλι διψούν για να περάσουν καλά και να φορέσουν την στολή τους βγαίνοντας στους δρόμους και στα μαγαζιά της Πάτρας.

 

Στην ουσία το καρναβάλι της Πάτρας επέστρεψε. Όλα σχεδόν, έστω και με λιγότερο κόσμο από ότι πριν από το 2020, λειτουργούν στην κανονική καρναβαλικότητα τους. Το Καρναβάλι της Πάτρας είναι εδώ!

 

Το μόνο που λείπει είναι το κορυφαίο της γεγονός! Οι παρελάσεις της που απαγορεύτηκαν εξαρχής από την επιτροπή στις εισηγήσεις που έκαναν οι ειδικοί για το πώς θα γιορτάσουμε το καρναβάλι μας. Η νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που τόσο μας έχουν λείψει.

 

Και το ερώτημα είναι απλό: Με τόσο κόσμο που υπάρχει στην Πάτρα, με τα μαγαζιά της γεμάτα, με το καρναβάλι της είναι έντονο σε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης, τι θα πείραζαν αν εντέλει γίνονταν οι παρελάσεις;

 

Ποιο θα ήταν το μεγάλο κακό; Κι σε τελική ανάλυση:

 

Ποιο είναι το νόημα της ακύρωσης των παρελάσεων, στην κανονικότητα τους, με τα καρναβαλικά πληρώματα, τους καρναβαλιστές και τους χιλιάδες κόσμου να παίρνουν μέρος σε αυτές;

 

Κόσμος που έτσι και αλλιώς βρίσκεται στους δρόμους, μασκαρεμένος, παρά την βροχή. Ή μήπως η ακύρωση των παρελάσεων θα εμπόδισε τους επισκέπτες να έρθουν στην Πάτρα; Αφού ήρθαν δεκάδες λεωφορεία από όλα τα μέρη της χώρας, με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα να είναι στο 100% της πληρότητας τους.

 

Το μόνο που έγινε με την ακύρωση των παρελάσεων είναι ότι η πόλη και οι επισκέπτες της στερήθηκαν ένα μοναδικό θέαμα από αυτή την γιορτή που θα πρόσφεραν οι χιλιάδες καρναβαλιστές της και τα πληρώματα. Η ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού.