ΠΑΤΡΑ: Τώρα τρέχουν όλοι να κάνουν το εμβόλιο σε παιδιά

Η Όμικρον και η τάση που υπάρχει από τον κορωνοϊό το τελευταίο διάστημα για να χτυπάει τις παιδικές ηλικίες, με ορισμένες περιπτώσεις να καταλήγουν στο νοσοκομείο, έχει φέρει “βροχή” στα τηλέφωνα των παιδιάτρων, με γονείς να ρωτούν τι να κάνουν με το παιδί τους και πώς θα επισπεύσουν την διαδικασία για το εμβόλιο.

Ο ερχομός της μετάλλαξης αυτής και η μεταδοτικότητα της, κυρίως στους κλειστούς χώρους, όπως είναι οι σχολικές τάξεις, έχει διώξει τις αναστολές των γονέων – όποιων είχαν ακόμα – και πλέον προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρέξουν τις διαδικασίες για τον εμβολιασμό του παιδιού τους.

Όμως η ζήτηση είναι μεγάλη πλέον, τα ραντεβού από την προηγούμενη παρτίδα των εμβολίων έχουν κλείσει έως και τις 10 του μήνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να γίνει ένας μικρός χαμός με τη δεύτερη παρτίδα που είναι να έρθει στις 3 Ιανουαρίου.

Γονείς έτσι περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να κλείσουν το ραντεβού για το παιδί τους, έχοντας σαν στόχο να έχει κάνει την πρώτη δόση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, από τη στιγμή που δεν μπορούν να το κάνουν πιο γρήγορα, προλαβαίνοντας το άνοιγμα των σχολείων στις 7.

Πάνω σε αυτό υπάρχουν αρκετοί γονείς που λένε ξεκάθαρα στον γιατρό τους ότι δεν πρόκειται να πάνε το παιδί τους στο σχολείο αν δεν έχει κάνει την πρώτη δόση, θεωρώντας δεδομένο ότι στις σχολικές αίθουσες θα κολλήσει με την μεταδοτικότητα της Όμικρον, θέλοντας έτσι να το προστατεύουν με το εμβόλιο από τον ιό.

Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων

Υπάρχει όμως και μια σημαντική μερίδα γονέων που βλέποντας την εκτόξευση των κρουσμάτων και την αύξηση των θετικών δειγμάτων στα παιδιά υποστηρίζουν ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Ανησυχούν έτσι από τώρα, εισακούοντας και κάποιες απόψεις ειδικών που λέγεται ότι έχουν εισηγηθεί το ίδιο για την επιστροφή στα σχολεία μετά τις γιορτές. Όλα αυτά τη στιγμή που με βάση τη ζήτηση που υπάρχει η μία εμβολιαστική γραμμή που έχει το Καραμανδάνειο δεν θα φτάσει από την νέα χρονιά για την κάλυψη των αναγκών.

Λύση σε αυτό θα ήταν το άνοιγμα της διαδικασίας για να γίνεται το εμβόλιο στα ιατρεία των παιδιάτρων, όμως αυτή τη στιγμή παραμένουν οι τεχνικές δυσκολίες, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αστική ευθύνη, με τους γιατρούς να μην δείχνουν μέχρι ώρας  – ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης – το ανάλογο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν ενεργά στην εμβολιαστική διαδικασία.