ΠΑΤΡΑ: Ξεκίνησαν να ψάχνουν σπίτια οι φοιτητές

Με την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων 2021 ξεκίνησε το… σαφάρι για τους φοιτητές και τους γονείς τους για την ανεύρεση της ιδανικής κατοικίας για τις σπουδές τους.

Από το πρωί του Σαββάτου η εικόνα που συναντάει κανείς στους δρόμους της Πάτρας είναι νεαρούς ή νεαρές πρωτοετείς, μαζί με τους γονείς τους ή με δικούς τους ανθρώπους, να τριγυρίζουν από περιοχή σε περιοχή για τον σκοπό αυτό, ρωτώντας για διαμερίσματα που ενοικιάζονται.

Στο μεταξύ, στα μεσιτικά γραφεία της Πάτρας η κίνηση τις τελευταίες ώρες είναι έντονη, με ορισμένα από αυτά να έχουν γεμίσει από φοιτητές και γονείς που στην προσπάθεια τους αυτή για την αναζήτηση της ιδανικής κατοικίας, χρειάζονται μια βοήθεια από επαγγελματίες.

Ο ερχομός των φοιτητών έχει τονώσει γενικότερα όμως τη ζωή της πόλης και την αγορά της, δίνοντας μία μεγαλύτερη κίνηση και στα καταστήματα εστίασης στα οποία πηγαίνουν οι νέοι σπουδαστές μαζί με τους γονείς τους για να ξεκουραστούν κάπως από το ψάξιμο.

Πέρα από τους πρωτοετείς φοιτητές έχουν ξεκινήσει να έρχονται στην Πάτρα και αρκετοί από τους παλιούς. Θυμίζουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς είχαν ξενοικιάσει τα διαμερίσματα τους, ακυρώνοντας τις συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, επιλέγοντας να μείνουν στα σπίτια τους και να σπουδάσουν εξ’ αποστάσεως.

Πλέον αυτό δεν υφίσταται για το Πανεπιστήμιο Πατρών, στόχος είναι η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, άρα οι παλιοί σπουδαστές θα χρειαστεί να βρουν μία νέα κατοικία. Έτσι το σκηνικό με το σαφάρι για τη φοιτητική κατοικία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Οι περισσότεροι πάντως από τους σπουδαστές αναζητούν επιπλωμένα διαμερίσματα στην ακτίνα του κέντρου της Πάτρας (από Ψηλαλώνια μέχρι Αγίας Σοφίας). Ωστόσο, η ζήτηση λόγω των λιγότερων εισακτέων στις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, αναμένεται να είναι αρκετά πιο μειωμένη σε σύγκριση με τα χρόνια πριν από την πανδημία.