ΠΑΤΡΑ: Ζητά μέτρα στήριξης η εστίαση! Δεύτερη εβδομάδα με lockdown

Δεύτερη εβδομάδα χωρίς μουσική και με τα μαγαζιά να κλείνουν από τις 12:30 το βράδια για τα καταστήματα εστίασης, μετά την παράταση των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκε από την επιτροπή για την Αχαΐα.  

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα για την περιοχή και τα μαγαζιά της εστίασης μπροστά σε όλα αυτά που έχουν υποστεί από την αρχή της πανδημίας.

Ήδη η ζημιά που έγινε την πρώτη εβδομάδα του μίνι lockdown για την εστίαση της Πάτρας ήταν μεγάλη αφού έτυχε σε ένα χρονικό διάστημα που είχαν επιστρέψει οι φοιτητές και τα καταστήματα που στηρίζονται κυρίως στο ποτό και στην νυχτερινή διασκέδαση, δεν μπόρεσαν να δουλέψουν καθόλου.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και αυτή την εβδομάδα. «Ζητάμε αντίμετρα. Δεν γίνεται να κλείνουν τα μαγαζιά μας και να έχουμε τέτοιες ζημιές, χωρίς να μας παρέχουν την ανάλογη στήριξη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος.

«Σεβόμαστε την άποψη των επιστημόνων και της επιτροπής, όμως από την άλλη θέλουμε τη στήριξη από το κράτος για να μπορέσουνε να καλύψουμε όλη αυτή τη ζημιά που έχει γίνει στα μαγαζιά μας, αλλά και στους εργαζόμενους μας που θα μείνουν για δεύτερη εβδομάδα με μισό μεροκάματο».

Στο μεταξύ εκτός του μίνι lockdown που ισχύει για την Πάτρα και την Αχαΐα από την Δευτέρα στις 13 Σεπτεμβρίου εφαρμόζεται το μέτρο για τους κλειστούς χώρους που θα δέχονται από εδώ και στο εξής μόνο εμβολιασμένους.

Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα για την εστίαση και την αναψυχή αφού οι εμβολιασμένοι είναι λιγότεροι από τους μη εμβολιασμένους και ειδικά στις μικρές ηλικίες που απευθύνονται τα περισσότερα καταστήματα. Πάλι καλά που ακόμα κάνει ζέστη και υπαίθριοι χώροι είναι μεικτοί.

Το χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και της ανασφάλειας στον χώρο είναι ότι τα μαγαζιά δεν έχουν προχωρήσει τις προετοιμασίες τους για τους κλειστούς χώρους, παρόλο που αρκετοί από αυτούς έχουν να λειτουργήσουν τουλάχιστον έναν χρόνο.

Δείγμα της αβεβαιότητας που επικρατεί και της ανασφάλειας για τη μέλλον της χειμερινής σεζόν.