ΠΑΤΡΑ: Ζητείται δικαιοσύνη για τον Μπακάρι Χέντερσον – Αύριο η δίκη!

«4,5 χρόνια αργότερα και ακόμη αναζητούμε δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Πείτε το όνομά του Μπακάρι Χέντερσον. Δικαιοσύνη για τον Μπακαρί» ανέφερε το μήνυμα που δημιουργήθηκε στα social media τις προηγούμενες ημέρες εν όψει της χθεσινή δίκης στην Πάτρα η οποία όμως διακόπηκε για αύριο Τετάρτη.

 

Τόσο οι γονείς του νεαρού από το Τέξας όσο και η κοινή γνώμη της Αμερικής δεν μπορούν να κατανοήσουν πως τα άτομα τα οποία χτύπησαν ανελέητα μέχρι θανάτου τον Μπακάρι, τον Ιούλιο του 2017 στο Λαγανά στη Ζάκυνθο είναι ελεύθεροι -εκτός από τον πρώτο κατηγορύμενο- και πως η ελληνική Δικαιοσύνη λειτούργησε πρωτόδικα με τρόπο τέτοιο επιβάλλοντας ποινές «χάδι» στα άτομα αυτά.

 

 

Η απορία εκφράστηκε χθες στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την αντιπρόεδρο των ΗΠA KαμάλαΧάρις στο Μόναχο, η οποία έθεσε θέμα για την λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ειδικότερα ως προς τις υπερβολικές καθυστερήσεις στην απονομή της που διαδραματίζονται στα Ελληνικά δικαστήρια, και ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εξέλιξη της δίκης για την δολοφονία του Αμερικανού νεαρού Μπακαρί Χέντερσον από το Όστιν του Τέξας, και γιατί δεν υπάρχει ακόμα τελεσίδικη απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του, δεν είχε λόγια να απαντήσει και δεσμεύθηκε στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει στενά την πορεία της υπόθεσης και να την ενημερώσει σχετικά.

Οι γονείς του άτυχου νεαρού έφθασαν στην Ελλάδα μαζί με τον Τζόναθαν Άμπαντι, δικηγόρο της οικογένειας από την Νέα Υόρκη, που ειδικεύεται σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος ανέφερε: «Η άποψη της οικογένειας και της κοινής γνώμης των ΗΠΑ που παρακολουθούν την υπόθεση, είναι πως αυτή ήταν μια βάναυση και άγρια δολοφονία εκ προθέσεως. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε ένα πολιτισμένο κράτος, κάποιος μπορεί να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα, χωρίς καταδίκη ισοβίων ή να έχει ασυλία. Αυτό (το έγκλημα) αξίζει να αντιμετωπιστεί με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα». Στην ερώτηση αν αυτή η υπόθεση εκθέτει την Ελλάδα στα μάτια του κόσμου, ο κ. Άμπαντι πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έρχεται στην Ελλάδα γιατί είναι το λίκνο του πολιτισμού, γιατί θέλει να ζήσει την ομορφιά των ανθρώπων και του τοπίου και όχι για να βρίσκονται σε κίνδυνο. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ενδιαφέρον, να εγγυάται την ασφάλεια των ανθρώπων που την επισκέπτονται. Και όταν υπάρχει μια τραγωδία αυτής της φύσης και αυτού του μεγέθους, οι άνθρωποι που ευθύνονται πρέπει να έχουν τις πλήρεις επιπτώσεις του νόμου».