Πατρινός υπάλληλος beach bar και ο συνάδελφός του την γλύτωσαν από βέβαιο πνιγμό

«Δεν το σκέφτηκα δευτερόλεπτο… έδωσα άμεσα βοήθεια στην ηλικιωμένη που πάλευε να κρατηθεί στην επιφάνεια της θάλασσας», τα λόγια νεαρού που χάρισε το «φιλί της ζωής» και έσωσε γυναίκα που πνιγόταν σε παραλία της Άνδρου.

Με εντυπωσιακή αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ενέργεια, νεαροί φοιτητές-εργαζόμενοι, στο beach bar San Pedro, γλίτωσαν την ηλικιωμένη από βέβαιο πνιγμό.

Σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, στον Άγιο Πέτρο, οι δύο νεαροί προτού ξεκινήσουν την εργασία τους, άκουσαν φωνές και χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο ένας από τους δύο βούτηξε στη θάλασσα και ο άλλος με το κανό προσέγγισε την ηλικιωμένη που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. Με εντυπωσιακή ταχύτητα, κατάφεραν να την σώσουν και να την ανασύρουν σώα στην ακτή.

Όπως επισημαίνει στο protothema.gr, ο φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πατρών, Χάρης Καραδήμος, το πρωί καταφθάνουν πολλοί λουόμενοι στην παραλία και κολυμπούν προτού αναλάβουν υπηρεσία οι ναυγοσωστες της ακτής.

«Ευτυχώς που βρεθήκαμε στη σωστή θέση, στον σωστό χρόνο και όλα πήγαν καλά», λέει ο δεύτερος νεαρός φοιτητής, Δημήτρης Βαμβουράς από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως τονίζει, ολοκληρώθηκε η διάσωση χωρίς μάλιστα να καταλάβει ο κόσμος που βρισκόταν στην παραλία τι ακριβώς συνέβη.

Ήταν, αν μη τι άλλο, περιπετειώδης η διαμονή των φοιτητών στην Άνδρο με την επιχείρηση διάσωσης της ηλικιωμένης να γλιτώνει ακόμη έναν πνιγμό τη θερινή περίοδο στη θάλασσα.