Πίτσα με κολοκύθα, μοτσαρέλα και μπέικον

Υλικά
6 φέτες μπέικον
3 φλιτζάνια βρασμένη κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
2 φλιτζάνια ωμή κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών (πιπέρι Σετσουάν, κανέλα, γαρύφαλο, γλυκάνισο και κόλιανδρο)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
400 γρ. αφράτη ζύμη για πίτσα (συσκευασμένη)
300 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες (2 συσκευασίες)
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε έναν γρήγορο πουρέ κολοκύθας:
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τα 3 φλιτζάνια κολοκύθας με 1-2 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Απλώνουμε τα κομμάτια της ωμής κολοκύθας, με τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η κολοκύθα.

Ετοιμάζουμε την έτοιμη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στρώνουμε τη ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε στη ζύμη τον πουρέ κολοκύθας κι από πάνω τα κομμάτια της μοτσαρέλας ομοιόμορφα. Προσθέτουμε τα κομμάτια της μαριναρισμένης κολοκύθας που ψήσαμε στον φούρνο. Συμπληρώνουμε με το σπανάκι και τα κομμάτια μπέικον.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C, στη μεσαία θέση, για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

Τip
Αν έχετε χρόνο και διάθεση, μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας τη ζύμη για την πίτσα.