Πώς να φτιάξετε τραγανό ρύζι με σολομό στο σπίτι

Yλικά
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι για σούσι ή τζάσμιν
1 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Μείγμα για τον πικάντικο σολομό
¾ φλιτζανιού σολομό, κομμένο σε κυβάκια
1 κουτ. Σούπας καυτερή σος
1 κουτ. Σούπας μαγιονέζα
1κουτ. Σούπας σησαμέλαιο
1 κουτ. Γλυκού σος σόγιας
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη για το γαρνίρισμα
σουσάμι για το γαρνίρισμα

Αν δεν είστε πολύ φαν της ιαπωνικής κουζίνας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα διαφορετικό μείγμα με κοτόπουλο ή με γαρίδες, ανάλογα με τα γούστα σας.

Διαδικασία
Βράζετε το ρύζι, ανάλογα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το ρύζι με το ξίδι ρυζιού, το σησαμέλαιο και τη ζάχαρη.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνει το ρύζι και να μπορείτε να το κόψετε σε κύβους.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τον σολομό, τη μαγιονέζα, την καυτερή σος, τη σος σόγιας, το σησαμέλαιο και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζετε το ρύζι από το ψυγείο και κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας. Το πιο εύκολο είναι να κόψετε σε μικρούς κύβους.
Ρίχνετε τους κύβους σε τηγάνι με αρκετό λάδι και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Σε ένα πιάτο βάζουμε πάνω από τις «ρυζογκοφρέτες» το μείγμα του σολομού και γαρνίρουμε με τα jalapenos και το σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως!

Φωτογραφία: Facebook: Makoto Maiami