Πώς να καθαρίσετε πανεύκολα την κεραμική εστία – Μαζί και τα σημάδια από καμένα λίπη

Αναζητάτε το καλύτερο καθαριστικό για την κεραμική εστία; Μην ψάχνετε άλλο γιατί υπάρχει τρόπος να την καθαρίσετε και να την κάνετε σαν καινούργια και μάλιστα να αφαιρέσετε ακόμη και τις γρατζουνιές και τα σημάδια από καμένα λίπη.

 

Οι κεραμικές εστίες προορίζονται να φαίνονται λείες, κομψές και λαμπερές. Αυτό δεν είναι μόνο για αισθητικούς σκοπούς, αλλά και για λειτουργικότητα. Αλλωστε, μια βρώμικη κεραμική εστία εμποδίζει τα τηγάνια να κάθονται επίπεδα για να αγγίξουν το θερμαντικό στοιχείο, καθιστώντας τα πολύ λιγότερο αποτελεσματικά.

 

Ακόμη κι αν η κεραμική εστία του σπιτιού σας είναι σε άθλια κατάσταση ποτέ δεν είναι αργά γιατί μπορείτε να την καθαρίσετε και μάλιστα με απλό και φυσικό τρόπο και υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

 

 

Θα χρειαστείτε:

Σόδα μαγειρικής

Δύο πανιά καθαρισμού

Εφημερίδα

Μπουκάλι ψεκασμού με ξύδι λευκό

 

Εκτέλεση:

Αρχικά ψεκάστε πάνω στην κεραμική εστία το ξύδι. Συμπληρώσετε από πάνω τη σόδα μαγειρικής και θα δείτε ότι δημιουργείται ένας αφρός. Αυτός ο αφρός είναι πιο δυνατός και από το καλύτερο και ακριβότερο καθαριστικό του σουπερμάρκετ.

 

Αφήστε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια πάρτε μερικά φύλλα εφημερίδας και αρχίστε να τρίβετε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μόλις η εφημερίδα μουλιάσει, αντικαταστήστε με νέα φύλλα.

 

Αφού τελειώσετε με την εφημερίδα περάστε όλη την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσετε όλο τον αφρό. Τέλος, περάστε άλλη μια με ένα καθαρό πανί και η εστία σας θα λάμψει.