Πώς θα μπαίνουν στις τάξεις από Σεπτέμβριο, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και πως θα μπαίνουν στις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο δυο αρνητικά εργαστηριακά τεστ εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα θα το πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ το δεύτερο μελετάται το ενδεχόμενο να το αγοράζουν σε τιμές κόστους.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση άρνησης των εκπαιδευτικών να προσκομίσουν στο σχολείο από το φθινόπωρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης, είτε αρνητικό rapid ή PCR τεστ, θα έχουν αυστηρές ποινές ποι θα φτάνουν μέχρι την αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Αυτό περιλαμβάνει η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή, με στόχο να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η τροπολογία προβλέπει αναστολή καθηκόντων χωρίς αποδοχές και η μη προσμέτρηση του χρόνου της αναστολή στο χρόνο υπηρεσίας. Η άρση της αναστολής θα γίνεται με την προσκόμιση του απαραίτητου πιστοποιητικού ή αρνητικού διαγωνιστικού τεστ.

Για τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς προβλέπεται ότι δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.