Πυρκαγιές: Να βγει νόμος τώρα. Όσες εκτάσεις καταστρέφονται από πυρκαγιές να γίνονται αυτόματα μη οικοδομήσιμες.

Ο μόνος τρόπος να ησυχάσει αυτή η χώρα από τους ανεγκέφαλους που την περιτριγυρίζουν.

Γράφει ο Τάσος Αγραπίδης

Αγανακτισμένος και εγώ όπως και εκατομμύρια Έλληνες από μερικούς φελλούς με μυαλά νηπίων. Προφανώς προσβάλω τα νήπια με αυτή μου τη πρόταση αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να προβώ σε άσεμνα επίθετα, που πιθανόν να ταίριαζαν σε αυτά τα υποκείμενα.

Εδώ και πολλά χρόνια στο ίδιο έργο θεατές. Είναι κάτι σαν το Πάσχα. Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο θα έρθει το Πάσχα αλλά κάθε χρόνο είναι σε διαφορετική ημερομηνία. Ε, έτσι και οι πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι κάθε καλοκαίρι θα κατακάψουν κάποια ρεμάλια για διάφορα συμφέροντα την Ελλάδα μας. Δεν ξέρουμε όμως δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ο τόπος και το δεύτερο ο χρόνος.

Αυτό το βίντεο μας δείχνει πως κάθε καλοκαίρι κατά κάποιο μαγικό τρόπο αυξάνονται κατακόρυφα οι πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Mέσα σε 2 μέρες οι «επιστήμονες μας» έχουν ξανά – κάψει τη μισή Ελλάδα. Από Αχαΐα, Αττική, Ηλεία, Μεσσηνία, Εύβοια. Το θέμα είναι στο που έχουν σκοπό να συνεχίσουν. 

Οι πυροσβέστες κάνουν κάθε χρόνο υπεράνθρωπες προσπάθειες και αυτό πρέπει να το πούμε διότι παλαιόθεν υπήρχε η άποψη από πολύ κόσμο, «να μπω στη πυροσβεστική να παίζω όλη μέρα τάβλι». Καλώ όποιον είχε αυτή την άποψη να το ξανασκεφτεί βλέποντας το παρακάτω βίντεο.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες χωρίς παράσημα. Κάνουν την δουλειά τους με αυταπάρνηση χωρίς φόβο θέλοντας να κρατήσουν την Ελλάδα μας ζωντανή, θέλοντας να βοηθήσουν οποιονδήποτε βρουν μπροστά τους, θέλοντας να σώσουν ζωές, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από πυρκαγιές.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με το νόμο όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά τιμωρείται: α) με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα· β) με κάθειρξη, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο· γ) με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών, αν στην περίπτωση του στοιχ. β’ επήλθε θάνατος.

Όμως για να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος νόμος θα πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι. Επί σειρά ετών δεν θυμάμαι έναν εκτός των θυμάτων, να έχει «πληρώσει» για τις πράξεις του, για τις ζημιές που προκάλεσε, για τα σπίτια του κόσμου που κάηκαν, για τις ζωές που αφαίρεσε.

Γνωρίζω όμως πολλούς που επωφελήθηκαν από πυρκαγιές ώστε να φτιάξουν τις βίλες τους να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Μήπως πρέπει να βγει ένας νόμος ώστε βρεθεί δεν βρεθεί ο ένοχος να μην έχει κάποιο κέρδος; Για παράδειγμα θα μπορούσε να υπάρχει ένας νόμος σαν αυτόν: Όσες εκτάσεις καταστράφηκαν από πυρκαγιές, γίνονται αυτόματα μη οικοδομήσιμες για να μπορέσει στο ίδιο σημείο κάποια στιγμή να γίνει αναδάσωση.

Μάλλον χρειαζόταν πολύ μυαλό για να το σκεφτεί κάποιος. Δεν νομίζω όμως πως είμαι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν της Ελλάδας.

Και για να δείτε πως θα ήταν ένας κόσμος χωρίς δέντρα και ένας κόσμος χωρίς ανθρώπους πάρτε μία ιδέα. Θα σας άρεσε;