“Ντε Γκωλ” με τον Λαμπέρ Γουιλσόν από 12 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες

Η Γαλλικής παραγωγής ταινία « Ντε Γκωλ – De Gaulle» που είχε κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου της Αθήνας, θα αρχίσει να προβάλλεται από την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της ΝΕΟ FILMS και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Το φιλμ με τον υπέροχο Γάλλο ηθοποιό και σταρ Λαμπέρ Γουιλσόν στον ρόλο μίας εμβληματικής μορφής της Γαλλίας, του Σαρλ ντε Γκωλ που υπήρξε Γάλλος στρατηγός και πολιτικός και διετέλεσε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, μας καλεί να ανακαλύψουμε την ιστορία πίσω από τον άνθρωπο Ντε Γκωλ.

1940. Ο Ντε Γκωλ αντιτάσσεται στην προτεινόμενη ανακωχή και πιέζει να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Χίτλερ. Καθώς η ανακωχή είναι προ των πυλών, ο Ντε Γκωλ διαφεύγει στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του η οποία θα αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς. Εκεί, με σύμμαχο τον Τσώρτσιλ, και στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τα εκατομμύρια των συμπατριωτών του θα εκφωνήσει ένα πύρινο λόγο στο BBC που θα τον μετατρέψει στο σύμβολο της Γαλλικής Αντίστασης.

Ο (αγνώριστος) Λαμπέρ Γουιλσόν σε μια ερμηνεία άξια μνήμης, υποδύεται  τον θρυλικό ηγέτη της Γαλλίας.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΛΕ ΜΠΟΜΑΝ

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΛΑΜΠΕΡ ΓΟΥΙΛΣΟΝ, ΙΖΑΜΠΕΛ ΚΑΡΕ.

ΓΛΩΣΣΑ: ΓΑΛΛΙΚΑ

Διάρκεια: 110 λεπτά.

ΕΙΔΟΣ: ΔΡΑΜΑ, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Έτος παραγωγής: 2020.