Σαλάτα με χούμους, σιτάρι και ψητό χαλούμι

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο

Υλικά

  • 200 γρ. σιτάρι βρασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. σπόρους ροδιού
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 βαζάκι έτοιμο χούμους
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. χαλούμι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε το σιτάρι από την προηγουμένη σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Την επομένη, σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιτάρι, τα ντοματίνια, το ρόδι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το χούμους, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε.

Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 20 ml ελαιόλαδο τηγανίζουμε το χαλούμι για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα πιάτο στρώνουμε πρώτα το χούμους με το γιαούρτι, έπειτα βάζουμε τη σαλάτα από το σιτάρι και, τέλος, το τηγανητό χαλούμι και σερβίρουμε.