Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι και αμύγδαλα

Υλικά

    • 2 κιλά σπανάκι
    • ρόδια καθαρισμένα
    • 250γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα, καβουρδισμένα
    • 2 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
    • 1 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο

Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε σχολαστικά το σπανάκι. Το κόβετε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια σας και το μοιράζετε σε δύο σαλατιέρες. Πασπαλίζετε από πάνω με το μάραθο, τους σπόρους ροδιού, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο multi ή το μπλέντερ εκτός από το ροζ πιπέρι. Περιχύνετε τις σαλάτες με το dressing και τελευταία στιγμή πασπαλίζετε με τους κόκκους του ροζ πιπεριού.

Φωτογραφίες-Food styling: Αντωνία Κατή