Σαρδέλες πλακί από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Yλικά
• 1 κιλό σαρδέλες
• 300 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 ποτηράκι κρασί λευκο

Eκτέλεση

Πλένουμε τις σαρδέλες κάτω από νερό αφαιρώντας τα σπλάχνα και το κόκαλο με προσοχή για να μην σχίσουμε τη σάρκα τους.

Tοποθετούμε τις σαρδέλες σε λαδωμένο ταψί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.

Pίχνουμε τα ντοματάκια και το κρασί .

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτήν τις σαρδέλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.