Σχολεία – Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Έχει εμβολιαστεί το 85% των εκπαιδευτικών

Τα σχολεία θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, με όλα τα μέτρα προστασίας. Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου.

Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχει ήδη “φουντώσει” με στόχο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

“Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού και διαίρεσης των εργαζομένων” ανέφερε ο κ. Τσούχλος.

“Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της απόλυτα από τον Ιανουάριο, όταν ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς. Και το πετύχαμε αυτό βήμα – βήμα με τα ειδικά σχολεία, με τα αδιάθετα εμβόλια και τελικά με την πλατφόρμα που άνοιξε τον Απρίλιο” σημείωσε.

“Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%. Και συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες. Κατά δεύτερον, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει και συναθροίζεται στο ποσοστό αυτό. Υπάρχει και ένας μικρός αριθμός συναδέλφων που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για ιατρικούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι με τα στοιχεία που έχουμε ότι έχουμε υπερβεί το 85% και βαδίζουμε προς το 90%” συμπλήρωσε σχετικά με την εικόνα πριν ανοίξουν τα σχολεία.

“Η θέση της ΟΛΜΕ είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να περνάει αυτά τα self test. Να μην γίνεται διαχωρισμός. Ο στόχος δεν είναι μόνο το 10%, αλλά να ελέγχεται το 100%” υπογράμμισε.