Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: Ισπανός εξορκιστής επίσκοπος ερωτεύτηκε 38χρονη και «κρέμασε» τα ράσα

«Κρέμασε» τα ράσα για τα μάτια της αγαπημένης του. Ο λόγος για τον 52χρονο συντηρητικό Ισπανό επίσκοπο Χαβιέρ Νοβέλ, που τον περασμένο μήνα παραιτήθηκε από τον θέση του επισκόπου της Σολσόνα στην Καταλονία για «αυστηρά προσωπικούς λόγους».

Όμως, όπως αποκάλυψε πρόσφατα το ισπανικό σάιτ Religion Digital, ο επίσκοπος, που είναι και εξορκιστής, ερωτεύθηκε την 38χρονη ψυχολόγο Σίλβια Καμπαλόλ, διαζευγμένη, μητέρα δύο παιδιών και συγγραφέα μυθιστορημάτων με ερωτικό και σατανιστικό περιεχόμενο. Συνήθως, τα έργα της αναφέρονται σε χαρακτήρες που τους έχει κυριεύσει ο Σατανάς, γεγονός που δημιούργησε εύλογες απορίες στους πρώην συναδέλφους του επισκόπου. Η Καμπαλόλ, εκτός από σπουδές ψυχολογίας, έχει παρακολουθήσει μαθήματα σεξολογίας, γιόγκα, μαθήματα για τον Καθολικισμό και για το Ισλάμ. Ξεκίνησε να γράφει ερωτικά μυθιστορήματα το 2015.

Το τελευταίο μυθιστόρημα της 38χρονης έχει τίτλο «The Hell in Gabriel’s lust» και σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, το βιβλίο αναφέρεται σε «φυλακές, ψυχοπάθεια, σέκτες, λαγνεία και σιγά – σιγά, καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται… στην ουτοπία της αθανασίας και στην συνεχή πάλη μεταξύ του Θεού και του Σατανά και μεταξύ των αγγέλων και των δαιμόνων».

Ο Νοβέλ εθεωρείτο «αστέρι» στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία καθώς το 2010 σε ηλικία, μόλις, 41 ετών, έγινε ο νεότερος επίσκοπος στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Όμως, η ανέλιξή του σταμάτησε το 2013, όταν επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος οδήγησε το Βατικανό σε μια πιο φιλελεύθερη στάση σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Πάπα Βενέδικτο. Και αυτό επειδή ο Νοβέλ ήταν εξαιρετικά συντηρητικός, υπέρ της «θεραπείας» των ομοφυλόφιλων ενώ χαρακτήριζε την ευθανασία και την άμβλωση «γενοκτονία».

«Έχω ερωτευτεί μια γυναίκα για πρώτη φορά στη ζωή μου»

«Έχω ερωτευτεί μια γυναίκα για πρώτη φορά στη ζωή μου και θέλω να κάνω τα πράγματα με τον σωστό τρόπο», εκμυστηρεύτηκε σε φίλο του ο τέως επίσκοπος, όπως αποκαλύπτει το σάιτ Religion Digital. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ζευγάρι ζει ήδη μαζί στην πόλη Μανρέζα, 50 χιλιόμετρα από την Σολσόνα.

Η παραίτηση του Ισπανού επισκόπου έγινε δεκτή από τον Πάπα Φραγκίσκο και η Καθολική Εκκλησία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα. Ο Καταλανός Νοβέλ ήταν ο μόνος επίσκοπος που ψήφισε ανοιχτά στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο η ισπανική κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει παράνομο. Γι’ αυτόν τον λόγο δημοσιεύματα υποστήριξαν πως η παραίτησή του ίσως να είχε και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς δεχόταν πιέσεις από την Εκκλησία, αφότου τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της ιδιαίτερης πατρίδας του.