Σοκ στην Κάρπαθο για την αυτοκτονία του πατέρα – «Δεν είμαστε κανίβαλοι»

Σε αναμένα κάρβουνα είναι η μικρή κοινωνία της Καρπάθου, δύο μέρες μετά από την αυτοκτονία του 60χρονου πατέρα, ο οποίος δεν άντεξε τον χλευασμό ορισμένων κατοίκων σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του παιδού του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο νησί έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα, έπειτα και από τις εντατικές έρευνες της Αστυνομίας, η οποία αναζητά στοιχεία για το πώς μπορεί να διακινήθηκε το βίντεο ερωτικού περιεχομένου μεταξύ δυο άντρων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδιών, Γιώργος Χατζηκουτσός, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το μεγάλο στοίχημα της Αστυνομίας είναι να βρεθεί το πώς διαμοιράστηκε το βίντεο και έφερε σε αυτήν την κατάσταση ολόκληρο το νησί, ενώ δεν παρέλειψε να καταγγείλει το γεγονός ότι στην Κάρπαθο δεν υπάρχουν ειδικοί ψυχικής υγείας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την οικογένεια.

«Το θέμα της αυτοχειρίας έχει παρουσιαστεί από όλα τα μέσα σε λάθος κατεύθυνση. Όλα αυτά που έχουν γραφτεί και ακουστεί είναι μια αναπαραγωγή της είδησης σε λάθος κατεύθυνση ενοχοποιώντας ένα ολοκληρό νησί. Ότι η κοινωνία μας είναι μια κοινωνία κανιβάλων η οποία κατασπαράζει τα μέλη της και τα στοχοποιεί. Αυτό που έχει συμβεί είναι το εξής: ο γιος του αυτόχειρα, είναι σε ένα ερωτικού περιεχομένου βίντεο με άλλον άνδρα, το οποίο βίντεο κυκλοφόρησε στο μικρό νησί μας ευρέως και αντιλαμβάνεστε ότι η κλειδαρότρυπα εξιτάρει την κοινωνία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, χωρίς να ξέρουμε σίγουρα, ότι είδε το βίντεο ή άκουσε τις φήμες για τον γιό του και αποδείχτηκε ότι δεν είχε την δύναμη να διαχειριστεί το θέμα ορθολογικότερα. Επίσης θα ήθελα να αναδείξουμε ότι η κοινωνία του νησιού μας είναι εγκαταλελειμμένη από την κεντρική εξουσία χωρίς υποδομές στήριξης τέτοιων γεγονότων, όπως κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι, για να μην καταλήγεις να απομονώνεσαι και να καταλήγεις στην αυτοχειρία» ανέφερε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος τόνισε ότι και ο γιος του αυτόχειρα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως φοβούνται μήπως ο νεαρός άνδρας προχωρήσει στην ίδια πράξη με τον πατέρα του λόγω ψυχολογικού φορτίου.

«Να ξέρετε ότι στο νησί φοβούνται μηπως ο γιος του αυτόχειρα προβεί στην ίδια ενέργεια με τον πατέρα του. Υπάρχουν φόβοι. Το βίντεο αυτό, προφανώς από κάποιον ξεκίνησε και εδώ είναι η σοβαρή δουλειά που έχει να κάνει η Αστυνομία, να διερευνήσει την υπόθεση εις βάθος φτάνωντας στο σημείο μηδέν όπου ξεκίνησαν όλα. Το θέμα είναι ότι διακινήθηκε ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, προσωπικών στιγμών κάποιων ανθρώπων παράνομα και καταχρηστικά και ενδεχομένως και εκδικητικά. Το γεγονός αυτό έχει ταρακουνήσει όλο το νησί και περιμένουμε την Κυριακή την κηδεία. Ο άνθρωπος ήταν οικογενειάρχης, άνθρωπος χαμηλών τόνων και δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Προσωπικά ζητάω να βρεθεί ο διακινητής του βίντεο και να κάνει η Αστυνομία την δουλειά της. Οι έρευνες συνεχίζονται στο νησί για την υπόθεση ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει σοβαρό έλεγχο. Όσο εντατικοποιούνται οι έρευνες τα στόματα ανοίγουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κοινότητας Πηγαδιών.