Σολομός στον ατμό με αρωματική σάλτσα μουστάρδας

Από την chef Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά

    • 4 φιλέτα σολομού
    • ¾ -1 φλιτζάνι νερό
    • μερικούς κόκκους πράσινο και κόκκινο πιπέρι

Για τη σάλτσα

    • 4 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 4 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
    • 4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
    • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • νεροκάρδαμο ή αντράκλα ή ρόκα
  • πατατούλες βρασμένες σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Υπολογίζετε και ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι όσο νερό χρειάζεται να μισοσκεπάσει τα φιλέτα του σολομού.

Όταν ζεσταθεί το νερό βάζετε μέσα τα φιλέτα σολομού, προσθέτετε τα πιπέρια και τα βράζετε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να αλλάξει χρώμα το ψάρι.

Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η σάλτσα βγει πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό να αραιώσει λίγο.

Βγάζετε τα φιλέτα σολομού από το τηγάνι και τα στραγγίζετε από το νερό τους. Αφαιρείτε και την πέτσα τους αν έχουν. Τα σερβίρετε στα πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Τα συνοδεύετε με τα σαλατικά και τις πατατούλες, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.