Σπαγγέτι alle vongole από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Υλικά
• 500 γρ. σπαγγέτι
• 800 γρ. όστρακα vongole (αχιβαδες)
• 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
• 200 γρ. κρασί λευκό
• 80 γρ.εχ π. ελαιόλαδο
• 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση
• Πλένουμε καλά της αχιβαδες με κρύο νερό και πετάμε όποιο έχει μείνει ανοιχτό.
• Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να παρει χρωμα ελαφρά.
• Προσθέτουμε της αχιβάδες και το κρασί, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν όλα (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε). Βγάζουμε το σκόρδο.
• Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά στο μισό απ’ αυτό που αναγράφετε στη συσκευασία.
• Μεταφερουμε με μια λαβίδα τα ζυμαρικά στο τηγάνι, και κρατάμε την κατσαρόλα με το νερό.
• Προσθέτουμε λιγο νερό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε τα μακαρόνια. Συνεχιζουμε προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο νερό, μέχρι τα σπαγγέτι να δημιουργήσουν μια πυκνή σάλτσα και να είναι έτοιμα.
• Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό φρεσκοτριμμενο πιπέρι και την πιπερίτσα τσίλι και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.