Στην Πάτρα έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας

Μέσα στους πρώτους σταθμούς των εξαγγελμένων περιοδειών του πρ. πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι η Πάτρα, στο πλαίσιο της κεντρικής απόφασης που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει προς τα έξω και με «σημαία» τον αρχηγό του να προσπαθήσει ν’ αυξήσει την επιρροή του στην κοινωνία, με δεδομένη και την δημοσκοπική πρωτοκαθεδρία της ΝΔ, δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές.

Επειτα από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, όπως είναι ο σχεδιασμός της Κουμουνδούρου, η Αχαΐα έχει τη θέση της, όχι μόνο λόγω των υψηλών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και της βουλευτικής έδρας που έχει κρατήσει για τον ίδιο ο κ. Τσίπρας, αλλά εξαιτίας και των εσωκομματικών εξελίξεων στο επίσης ισχυρό (τοπικά) ΚΙΝΑΛ, που αποτελεί πάντα μια καλή γεωγραφική ευκαιρία περαιτέρω ανοίγματος προς την κεντροαριστερά.

Οι πληροφορίες της «Π», οδηγούν σε περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Αχαΐα πιθανά μέσα στον Σεπτέμβριο, χωρίς ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός να αποκλείει την επίσπευσή της ακόμα κι εντός Αυγούστου.

Το πέρασμα από τον νομό, σχεδιάζεται ήδη με βάση τη θεματογραφία, που τελικά θα επιλεγεί και η οποία θα έχει να κάνει με τα όσα θελήσει να θίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του επικεφαλής του.

Αν τελικά αυτό το μοντέλο επίσκεψης επικρατήσει και όχι το γεωγραφικό, με περάσματα από κάποιες περιοχές, τα «ανοιχτά» ζητήματα της περιόδου εκείνης οδηγούν μια πρώτη σίγουρη στάση του κ. Τσίπρα στην Αιγιάλεια για την τύχη της Κορινθιακής σταφίδας, έμφαση στον τοπικό Συνεταιρισμό και τους σταφιδοπαραγωγούς.

Στην Πάτρα, θα επιλεγεί το έργο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ στη Δυτική Αχαΐα πιθανά θα δοθεί το στίγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στασιμότητα στην κατασκευή της νέας εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, πιθανά και στο φράγμα Πηνειού που αφορά χιλιάδες αγρότες του κάμπου.

Επίσκεψη Τσίπρα δεν μπορεί να αποκλειστεί και στα «εδάφη» των Παπανδρέου, στον Ερύμανθο, για διάχυση πολιτικών μηνυμάτων. Το φράγμα Αστερίου συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες μιας ακόμα στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του κόμματος είναι ήδη σχετικά ενήμερη και θ’ αρχίσει να διαμορφώνει την ατζέντα, αλλά και να οργανώνεται, ξέροντας ότι η ηγεσία δίνει βαρύτητα στον νομό.