Στο «κόκκινο» τα σαλέ και οι λουξ κατοικίες των Καλαβρύτων για το διήμερο των Χριστούγεννων

Πάνω από 95% έχει φτάσει η πληρότητα στα Καλάβρυτα στην βραχυχρόνια μίσθωση και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πληρότητα για το διήμερο των Χριστουγέννων στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Καλάβρυτα έχει ξεπεράσει το 96%.

Στο ίδιο περίπου επίπεδο κινούνται οι μέρες γύρω από τα Χριστούγεννα, παραμονή και επόμενη της γιορτής. Το ενδιαφέρον για τα ακίνητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης τόσο στα Καλάβρυτα, όσο και στα χωριά γύρω από την ιστορική πόλη, είναι μεγάλο και αυτό παρά τα υψηλά μισθώματα που παρατηρούνται σε πολλά από αυτά.

Τα μισθώματα, ανάλογα με την θέση που βρίσκονται -μέσα στην πόλη ή στα γύρω χωριά- και τις πολυτέλειες που προσφέρουν ξεκινούν για το διήμερο των Χριστουγέννων από τα 180 με 200 ευρώ και φτάνουν τα 600 και τα 700 την βραδιά.

Το γεγονός ότι τα ακίνητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης έκλεισαν σχεδόν αρκετά νωρίτερα από τα αντίστοιχα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της περιοχής, ερμηνεύεται από τις συνθήκες της πανδημίας.

Αρκετοί θεωρούν ότι ενοικιάζοντας ένα ολόκληρο σπίτι είναι πιο ασφαλές από το να πάει να μείνει κανείς σε ένα ξενοδοχείο, παρόλο που στην περιοχή των Καλαβρύτων δεν καταγράφονται κρούσματα στα ξενοδοχειακά καταλύματα, ενώ τηρούνται στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο.

Δεν διστάζουν έτσι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, έχοντας προφανώς την ανάλογη οικονομική δυνατότητα. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να πάνε με φίλους τους στα Καλάβρυτα, νοικιάζοντας ένα μεγάλο σπίτι με τα ανάλογα δωμάτια, μοιράζοντας από κοινού τα έξοδα. 

Στο «κόκκινο» τα σαλέ και οι λουξ κατοικίες των Καλαβρύτων για το διήμερο των Χριστούγεννων

Τι δείχνει

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τα σαλέ και τα λουξ σπίτια που ενοικιάζονται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων δείχνει και τη δίψα που έχει ο κόσμος να περάσει φέτος τις γιορτές σε ένα γραφικό και κλασικό χριστουγεννιάτικο μέρος, έχοντας ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις και τις πολυτέλειες, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα, τις δυσκολίες και τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Καλαβρυτινών, βλέποντας την τουριστική δυναμική που έχει η περιοχή τους, τους χειμερινούς μήνες, έχει φροντίσει και έχει προχωρήσει σε ανασκευή και ανακαίνιση της ακίνητης περιουσίας του, προκειμένου να την διαθέσει για αυτόν τον σκοπό.

Έτσι ο αριθμός των καταλυμάτων στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με ένα υψηλό ποσοστό αυτών να αφορά την βραχυχρόνια μίσθωση και όχι τα ξενοδοχεία που έχουν την σχετική ξενοδοχειακή άδεια.