Στο «μικροσκόπιο» οι καταθέσεις φίλων και συγγενών του 14χρονου αυτόχειρα – Σχολείο “κολαστήριο”

Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε  από την μέρα που ο 14χρονος μαθητής εντοπίστηκε νεκρός στο δωμάτιο του.

Απαντήσεις στο θρίλερ της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή αναζητούν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τα τελευταία 24ωρα έχουν πάρει περισσότερες από 10 καταθέσεις με τα άτομα από το στενό περιβάλλον του Μάκη να αναφέρουν πως ήταν ένα χαρούμενο παιδί το οποίο δεν είχε πει ποτέ σε κανέναν ότι σκοπεύει να κάνει κακό στον εαυτό του.

«Εγώ δεν το γνώριζα, γιατί δεν είχα καμία αναφορά από κανένα παιδί για εκείνο το σχολείο για κανένα σχολείο. Εμένα δεν μου ανέφερε κανείς για μπούλιγνκ. Μόνο χαρούμενο. Μόνο πρόσχαρο. Δεν το έχω δει ποτέ στεναχωρημένο. Προσέφερε γέλιο και ήταν κατά κάποιο τρόπο έτσι, το ευχάριστο πειραχτήρι. Όταν το μάθαμε πέσαμε από τα σύννεφα δεν το πιστεύαμε» δήλωσε ο προπονητής του 14χρονου, Θωμάς Χαραλάμπης.

Σχολείο…κολαστήριο

Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στο 54ο Γυμνάσιο Σεπολίων έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας ενώ όπως αποκαλύπτουν γονείς μαθητών πολύ ανήλικοι πηγαίνουν στο σχολείο οπλισμένοι με μαχαιριά.

«Το μόνο που μου είπε κάποια στιγμή είναι ότι αφού έγινε το συμβάν μου λέει «μαμά, κάποιο παιδί» λέει «του είχε στείλει μήνυμα και μάλλον την έχει βάψει. Είναι χρόνια αυτή η κατάσταση και τελικά δεν μιλάει κανένας. Κι όταν βλέπεις ένα Γυμνασιάρχη να βγαίνει και να τα καλύπτει όλα… Κυκλοφορούν μαχαιριά, πεταλούδες» δηλώνει η μητέρα ενός μαθητή.

Την ώρα που όλοι φαίνεται να γνώριζαν τι συνέβαινε στο 54ο γυμνάσιο το υπουργείο Παιδείας ακόμη και σήμερα συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για τα περιστατικά βίας τη στιγμή που μητέρα μαθήτριας είχε στείλει έγγραφη αναφορά στο υπουργείο στις 21 Οκτωβρίου του 2021.

«Να σας πω ότι δεν υπήρχε καμία καταγγελία ούτε προφορική ούτε είχε φτάσει κάτι σε εμάς το Υπουργείο Παιδείας τίποτα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Απαντήσεις από το κινητό του Μάκη

Τις επόμενες ημέρες ανάβεται να ολοκληρωθεί η ανάλυση στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου αγοριού ενώ θα συνεχιστούν οι καταθέσεις για την υπόθεση.