Στους 23 έφθασαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Πάτρας

Σε 89 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Δυτική Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, ενω σε όλη τη χώρα η πανδημία μετρά 2.562 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 52 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, 11 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και 26 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μπορεί χθες να ήταν μικρότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως παραμένει σταθερά υψηλός, ενώ έντονος είναι ο φόβος μια άνοδος των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας το επόμενο διάστημα εάν συνεχιστεί αυτή η «κούρσα».
Χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 10 ασθενείς στην Κλινική Κορωνοϊού και κανένας στη ΜΕΘ Covid, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 9 ασθενείς στην Κλινική Covid και άλλοι 4 στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.
4 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο αριθμός των θετικών τεστ που διενεργούνται στο ευρύ κοινό με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται οι με σκοπό τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων του ιού.
Χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας χθες διενεργήθηκαν 378 και εντοπίστηκαν 4 θετικά, ενώ από τα 124 τεστ που έγιναν στην Ακράτα βρέθηκαν όλα αρνητικά.
Σήμερα, προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (08:30 έως 20:30)και μεθαύριο Δευτέρα εκτός από το Επιμελητήριο (08:30 έως 20:30) και στην πλατεία Βουδ (09:00 έως 14:30).