Συμβουλές φροντίδας για τα φυσικά μας μαργαριτάρια!

 

Θησαυρός της θάλασσας!!! Βασίλισσα του ωκεανού!!! Από την αυγή του πολιτισμού τα μαργαριτάρια αφιερώνονται στις γυναίκες. Με την πάροδο του χρόνου έγιναν το σύμβολο της αγνότητας, δύναμης, εξουσίας , πλούτου και ευτυχίας.

Τα μαργαριτάρια είναι γνωστά από την αρχαιότητα, έχουν μαγέψει στο πέρασμα του χρόνου όλες τις γυναίκες. Είναι το μοναδικό κλασικό κόσμημα από γενιά σε γενιά εδώ και 3.000 χρόνια. Αν κάποια γυναίκα πει ότι δεν της αρέσουν τα μαργαριτάρια σίγουρα δεν έχει νιώσει το βελούδινο άγγιγμα τους ή δεν της έχει μιλήσει κανείς γι’ αυτά. Είναι σαν να υπάρχει ένα μαγικό μυστικό ανάμεσα τους, τα μαργαριτάρια αναδεικνύουν την λάμψη και την γοητεία τους πάνω στο λαιμό των γυναικών και αντίστροφα.

Επειδή πουθενά ένα μαργαριτάρι δεν αποκαλύπτει με τόση χάρη την ομορφιά του όσο πάνω στην γυμνή επιδερμίδα μιας γυναίκας, θα σας προτείναμε να τα φοράτε τακτικά έτσι ώστε να κρατούν την λάμψη και την πραγματική τους ομορφιά.

Το μαργαριτάρι ως οργανικό υλικό με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να εμφανίσει σημάδια επιδείνωσης στην επιφάνεια του η καλή φροντίδα όμως θα το διατηρεί λαμπερό.

Ένα μαργαριτάρι που δεν φοριέται αργοπεθαίνει, μην αφήνετε τα μαργαριτάρια σε θυρίδες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μην βάζετε μαργαριταρένια κοσμήματα όταν κάνετε μπάνιο, μην τα αφήνετε να έρθουν σε επαφή με καλλυντικά, αρώματα, σπρέι, ιδρώτα και ποτέ μην τα φοράτε σε άμεση επαφή μαζί με άλλα κοσμήματα ή πολύτιμες πέτρες.

Ένα καλό κολιέ πρέπει να είναι δεμένο με μεταξωτή κλωστή και κόμπους ενδιάμεσα στα μαργαριτάρια, στα μικρά δε μεγέθη να υπάρχουν κόμποι ασφαλείας. Για να διατηρήσουν την λάμψη τους να τα καθαρίζετε απαλά με βαμβακερό ύφασμα και να αλλάζετε την κλωστή από το μαργαριταρένιο κολιέ τακτικά σε εξουσιοδοτημένα χρυσοχοεία ή εργαστήρια.