Συνταγή κολοκυθόπιτας από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
400 γρ. βρασμένη κολοκύθα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα χοντροκομμένα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς όμως να πάρουν χρώμα συνεχίζουμε με το πράσο και προσθέτουμε την κολοκύθα, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα χοντροτριμμένη, το δυόσμο και το πιπέρι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και την αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε καλά με λάδι, ένα μεγάλο ταψί (διάμετρος 40 εκ.)

Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο, ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
Αλείφουμε με πινελάκι το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν τσαλακωθει και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.

Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε για να έχει παντού.
Βάζουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα κι αυτά ένα – ένα.
Λαδώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω για να νην φύγει η γέμιση.
Χαράζουμε, σε τετράγωνα κομμάτια και μετά διαγώνια. αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης