Σύψας αδειάζει κυβέρνηση και Μητσοτάκη για μάσκες και lockdown

Επανεμφάνιση μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας από τα ΜΜΕ για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα, ο οποίος χτύπησε καμπανάκια προς την κυβέρνηση και προς τους ανεμβολίαστους για το επικείμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Επισήμανε ότι η μετάλλαξη Δ είναι πιο μεταδοτική και δημιουργεί διασπορά κάτω από τα ραντάρ, εκτίμησε ότι το τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν για να εμβολιαστούν.

Υπερασπίστηκε τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση βάζοντας στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους, όμως έστειλε μηνύματα προς την κυβέρνηση σχετικά με δηλώσεις στελεχών, αλλά και του πρωθυπουργού, για ενδεχόμενα οριζόντια μέτρα στο μέλλον.

Ο Νίκος Σύψας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «καλό είναι η Πολιτεία να μην κάνει δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι εάν η χώρα δεν φτάσει σε υψηλό ποσοστό ανοσίας (60%), οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν με την μετάλλαξη Δ και τότε τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα θα είναι αναπόφευκτα.

Επίσης άδειασε μεγαλοπρεπώς την κυβέρνηση στο θέμα της μάσκας, υπογραμμίζοντας ότι η επιτροπή δεν πρότεινε ποτέ να βγάλουν οι πολίτες τις μάσκες, κάνοντας λόγο για εντελώς λάθος μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία.

«Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα» σημείωσε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ