Τα δύο έκτακτα «επιδόματα» που έρχονται μέχρι το Πάσχα σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους

Αν προσθέσει κανείς και τα voucher για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, η κυβέρνηση φέρνει μέχρι το Πάσχα δύο «επιταγές» – voucher. Η πρώτη θα αφορά μία επιταγή ακρίβειας, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, και η δεύτερη, η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, που αφορά την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.

 

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι στο δεύτερο, δηλαδή στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, το voucher θα αφορά όλους τους πολίτες. Όμως, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για το εν λόγο πρόγραμμα θα διατεθούν πάνω από 100 εκατ. ευρώ, και θα έχει κριτήρια προτεραιοποίησης μέχρι την εξάντληση των κονδυλίων.

 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας, η διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας που όταν ανοίξει θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet μέχρι το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

 

«Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.

 

Επιταγή ακρίβειας

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα νεότερα για την επιταγή ακρίβειας θα ανακοινωθούν «εντός του Μαρτίου όταν θα ξέρουμε πόσο δημοσιονομικό χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε. Θα αφορούν τους πιο αδύναμους. Δηλαδή μία έκτακτη ενίσχυση, μία επιταγή ακρίβειας, ένας τρόπος αντιμετώπισης, ένα έκτακτο βοήθημα για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτόν τον καιρό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

Την «επιταγή ακρίβειας» εκτιμάται ότι θα την λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες. Προτεραιότητα θα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.